Nagy jó animációs kis mese lett. Karácsonyi hangulatot kimaxolja. Kellemes kikapcsolódás a gyerekekkel ünnepekkor. Szamár tetszett most is legjobban. Humorban is bővelkedik.
Gyakorlatilag semmi említésre méltó nem történik benne, a cselekmény tematikája is a megszokott ; a Shrek nyugalmat akar, jönnek a meselények, túlfeszítik a húrt, Shrek kiakad, sírás-ríás, Shrek szánja-bánja, jóvá teszi, mindenki boldog. De a noszta... Több
Nem tartozik szorosan a Shrek filmekhez, tehát nem viszi előre a történetet, de nekem tetszett. Jó kis zenék voltak benne, amit már megszokhattunk a készítőktől.
AZ egyik legjobb különkiadás, amit egy sorozathoz csináltak. Pont karácsonykor láttam, és nagyon jó, hogy végre nem egy elcsépelt filmet, mesét lát az ember, hanem egy kicsit különlegesebbet. Sikerült újat alkotniuk a készítőknek
Több karácsonyi rész is készült, de ez a kedvencem. A párbeszédek jól megírtak, humorosak. Örültem, hogy mások is szerepet kapnak a főszereplők mellett.
Mindig szerettem a nagy és híres ismert animációs vagy rajzolt meséknek az ünnepi különkiadásaikat, rövidfilmjeiket. És ez ennél a shrek rövidfilmnél sem volt másként. Jó és a rossz történetek egyaránt megmozgatják az ember lelkét és informatív is a karakterekkel.