Meglepett, hogy régen tudtak olyan filmet csinálni, ahol 5 perc után nem lehet tudni, hogy ki a gyilkos. Fura volt befutott színészeket látni egy régi filmben.
Wes Craven ötletes műfajmixet hozott létre, ötvözte a slasher horrort, a slasher paródiát és a tinifilmet. A későbbi részekben már egyre agyamentebb lett a forgatókönyv, de itt még egész jó az egyensúly az elemek között. Semmiképp sem szabad komolyan venni, úgy sokkal élvezhetőbb.
Meglepő, hogy amikor ezt a kommentet írom, ez a film mennyire elöl van a horrorfilmek listáján. Összességében ez nem egy rossz film, de nálam a tinihorror kategóriát (amire összeborulsz a moziban nagy félelmedben) meríti ki maximum. Se a karakterek, ... Több
Fura, hogy egy több részes filmnél nem az első rész a legjobb. A története itt még elég egyszerű, sok minden nem történik benne, de a gyilkos személye végig rejtve marad.
Igazi beteg amerikai horror. Jól kavarják benne a készítők a szálakat így mindig másra terelődik a gyanú. Nemcsak értelmetlen gyilkolászás van, hanem indokok is.
Nem tudom, hogy a készítők gondolták volna hogy 20 év után is még emlékezni fognak az emberek a filmre. Ez annak köszönhető, hogy egy nagyon kerek történetet írtak.
22 évvel a magyarországi bemutató után újráztam a filmből. Kamaszéveim nagy kedvence volt a film, sőt az egész sorozat, kíváncsi voltam mai szemmel, többszáz (ezer) filmmel a hátam mögött, felnőtt fejjel hogyan értékelem?! Nos, bár picit fakult az el... Több
Jár neki a négy csillag. A horror filmet alapját tette le ez az alkotás. Végig feszültség volt benne és nem lehetett kitalálni, hogy kis a tettes. Izgalmas moovie.
Nagyon rendben van a film, bár mai szemmel a ruhák kicsit viccesek. A története lendületes és még egy kicsit meglepő is.
1996-ban egy bizonyos Wes Craven (1939-2015) filmrendező és egy bizonyos Kevin Williamson forgatókönyvíró úgy gondolták itt az ideje egy hogy leporolják, felélesszék a 80-as évek egyik nagy horrorműfaját, a tinihorrort! Persze voltak azért a 90-es év... Teljes kritika
Skeet Ulrich az egyik kedvencem, úgyhogy a film nálam csak jó lehet. A történet rejtélyessége bejött, jók a karakterek is.
Nem rossz kis tinihorror(-vígjáték), de az a baj, hogy nem ijesztő, és a cselekmény is csak elsőre érdekes, mikor még nem tudod, ki a gyilkos. Utána már vicces látni az apró utalásokat a gyilkos személyére. Legalább a felépítése egész jó (ha először nézed). Neve Campbell szerintem egész jól játszik benne.