Sikoly

Scream

2020.10.28 belavagyok

Sose feledtem el, amikor először láttam ezt a filmet, hatalmas adrenalinbomba volt. Izgalmas és rejtélyekkel teli film.

2024.09.07 R9CK3R

Kellemes meglepetést okozott, pedig már eleve előítéletekkel tele ültem le elé!

2024.02.20 Schumy1

Nagy újdonság volt annak idején. Jól összerakott kis film lett, s a színészek is kitettek magukért. Azért még a mai napig is libabőrös leszek.

2020.09.25 HannaK

Az tetszik a filmben, hogy nincs túlbonyolítva vagy túlgondolva a története, de ettől még izgalmas és nem kiszámítható.

2022.01.25 H.a.n.n.a

90-es évek termése, de még a mai napig szívesen megnézem, holott betéve tudom a storyt. Izgalmas, bár helyenként parodikus, mert valljuk be, Sikoly elég béna helyenként.

2022.09.28 Drawen H.

Az emlékek

Megrohant a nosztalgia, és rá vetettem magam, ki tudja, hányadszor. De még mindig meg tudom látni benne azt, ami miatt ez az úgymond "tinihorror" szinten fogalom lett. Igen, nekünk meglett, felnőtt embereknek is. Ja, csak én vagyok vakond? Mert az iskola "mindenese", takarítója nem ismerős? Az öltözéke: karimás kalap, piros csíkos pulcsi, valamint az igazgató Frednek szólítja... Bocs, ha csak nekem esett le ennyi megnézés után!

2021.07.13 Kósa Bence

A film, ami visszahozta a shlaser műfajt. Wes Craven nem éri el a másik nagy horror (Rémálom az Elm utcában) szintjét, de egy tisztességes tinihorror.

2018.08.24 Eniq

Lehet, hogy túl későn néztem meg érdemesebb lett volna még tiniként megnézni a filmet, mert már egyáltalán nem féltem sőt volt, hogy nevettem rajta. A film maga jó lett volna meg a szereplők is csak valahogy mégse lett félelmetes.

2018.01.11 Gyalog őrmester

Azt már most leszögezem, hogy mai szemmel nézve ez egy eléggé B horrornak tűnik, de régen óriási siker volt és én úgymond régi szemmel értékelem és ezért 5 csillag.

2023.03.25 Diabolus

Gyerekkorom nagy kedvence

Nagyon eltért az addig látott horrorfilmektől. Lehet, mai fejjel már nem szól olyan nagyot, de akkoriban egy teljesen új szintjét hozta számomra a feszültség fokozásának, a horrorklisék „kiparodizálásának”. Én nagyon szerettem, és ma is szívesen újranézem.

2016.06.23 postaslaszlo8

Végig izgalmas, Sikoly pedig brutális. Mély nyomot hagyott bennem, teljesen más, mint a mai tinihorrorok, manapság nem képesek horrorfilmeket készíteni csak a sablont körítik.

2016.12.31 cinderella

Inkább mondanám paródiának, mint valódi horrornak, inkább vicces, mint ijesztő. Helyenként vannak benne igencsak fájdalmas részek, ahol az ember a fejét fogja és valljuk be őszintén, a legtöbb szereplő meg is érdemli, hogy meghalljon benne. Ezektől eltekintve mégis nézhető.

2019.01.16 kristoftoth21

A Sikoly nem horror hanem inkább vígjáték

Wes Craven egyik klasszikusa. Horrorfilmként is rendkívül érdekes lehet. Fordulatos, érdekes film. Azonban nem tudok klasszikus értelemben vett horrorként tekinteni rá. Gyakorlatilag a horror műfaját és önmagát parodizálja ki pozitív értelemben. Az ijeszetőtöl messze van, itt ott van egy két feszült jelenet, de sem magák a gyilkossági jelenetek sem a maszkos gyilkos egyáltalán nem félelmetesek, hanem inkább csak kegyetlen. Számomra az egész film inkább egy jó stílusparódiaként fogható fel. Azonban kissé már retro hangulatú, de ettől eltekintve az egészet paródiaként felfogva továbbra is üt és jó film. 8/10

2015.08.21 Moria99

Nos erre azt tudom mondani, hogy ülj le 1-es. Ezt a csillagot is kapja majd mivel nem jött át az az érzés amit nyújtani akart. Szerintem kicsit jobban is megfoghatták volna a történet menetét mint ahogy azt tették.