A Sol című francia film vígjáték és egyben dráma is, egy rendkívül kellemes és intelligens alkotás a 2020-as évek elejéből. A lányát egyedül nevelő Éva pénzügyi gondokkal küzd, ezért kitalálja, hogy hatalmas lakásának egyik szobáját kiadja egy albérlőnek. Férje autóbalesetben meghalt, amikor kislánya megszületett, akinek az édesanyjával, mármint az anyósával, teljesen megszűnt a kapcsolata, sőt nem is látta soha életében. Éva anyósa, aki tangóénekes Brazíliából, hazaköltözik Párizsba, hogy unokájával találkozhasson, és kiveszi Évától, a mit sem sejtő menyétől azt a szobát, így kapcsolatba kerül unokájával. Nagyon közel kerülnek egymáshoz nagymama és unokája, az évek során egyre jobban megnyílnak egymásnak, már-már nagyon közeli barátokká válnak, ami sértődést okoz a főbérlő és az albérlő között. És akkor beüt a mennykő: kiderül, hogy ki is valójában a bérlő asszony. Persze minden jó, ha a vége jó, kibékülnek, és boldog családként élnek tovább. Rendkívül megható, ízlésesen, franciásan elkészített filmalkotás, bátran ajánlom mindenkinek, nálam öt csillagból négyet kap.