Artúr

Hivatalos tartalom

Egy író hosszú ideje vár az igazi inpsirációra, helyette azonban nem várt meglepetés éri, betoppan az életébe a fia, akivel még sosem találkozott.

Váratlan megismerkedésük sok mókás pillanatot hoz a művész életébe, kapcsolatuk történetét a kisfiú gazdag képzelőereje szinte mesebelivé… Több

Forgatókönyvíró: Vékes Csaba
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2022.08.25. | Netflix (2022.12.30.) | Filmio (2023.04.13.)
Forgalmazó: Filmsquad
Geszti Péter
Tasnádi Bence
Vékes Csaba
Mucsi Zoltán
Básti Juli

2025.03.14 Brownster

Gyereknevelésből elégtelen

Thuróczy Szabolcs nem a kedvencem, de remekül alakította Barnát a filmben. Elsőre fájdalmasan rossz volt nézni, de nekem tetszik. Nézhető kategória.

2023.01.17 Artúr

a nap véleménye

Kedves élet-szeletke

Végre még egy hazai filmes alkotás, ami nem hemzseg a megbicsakló színészi teljesítményektől, ahol el tudom hinni a főhősnek, hogy valami fáj, valami tetszik, vagy valami megnevettet. Kiemelném Pásztor-Várady Mór alakítását, vagy a rendező munkáját, vagy bárkiét, aki egy hiteles és nem csak egy cukorgombóc karaktert alkotott Samuból. Kifejezetten élvezetesek és nem kényszeredettek voltak a jelenetei. Abban talán egyetérthetünk, hogy a Besúgóban sem Thuróczy Szabolcs tehetségével volt gond. A színész jól hozza a flegma, lecsúszott író szerepét, és szépen dolgozik együtt a poénokon a társával, akivel a film nagy részében be van zárva egy lakásba. Persze túlozni sem akarok. Nem a Gladiátor folytatását, nem egy újabb Keresztapa epizódot és koránt sem a Halálos iramban akcióját idézi a mű. Ez a mozi aranyos, kedves és emberi. A hibákról, az együttérzésről és a változni képes apa-szerepről szól a történet. A maga nemében inkább realista, de nem fanyar. Romantikus, de csöpögős. Mindenkinek ajánlom Rohonyi Gábor és Vékes Csaba rendezők munkáját, aki egy kicsit mosolyogna egy kedves élet-szeletke felvillantásán, és azt mondaná neki, szia életem.

2023.01.19 Emmersson

A vérfarkas fagyit ebédel

Ritkán dobok 5 csillagot egy filmre. Két módon jöhet nálam ez szóba. Az egyik, amikor olyan különleges nézőpontból mutatnak be egy jó sztorit, annyira szokatlan stílusban kapok fantasztikus élmény, ami szinte arcul csap; a másik, amikor egy abszolút ... Teljes kritika

2022.09.10 indingo

Aranyélet után

Egy férfi, akinek hirtelen apának kell lennie. Maga a történet nem túl egyedi, jópár film készült már hasonló témában. A film szereposztása tetszett, Thuróczyt az Aranyélet óta nagyon kedvelem. A kisfiú, Pásztor-Várady Mór amellett, hogy elképesztően cuki, tehetséges is. Nagyon ermészetesen játszott, jól beszélt. Akadtak jó karakterek a filmen, akiknek juthatott vona töb játékidő is. A történet helyenként kicsit lassú volt és meglepett hogy elég sokat csúnya szó is elhangzik benne. Összességében voltak jó pillanatai a filmne, de én többet vártam tőle.

A film 92 887 830 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 62 255 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film rendezője és forgatókönyvírója Vékás Csaba, aki a filmben is feltűnik, mint Barna barátja. Szerző: indingo

(2023. 06. 26.)
Válts műfajt!
Rohonyi Gábor és Vékes Csaba rendezése cím és tartalom tökéletes szimbiózisa: a Szia, Életem! kedves, moderáltan vicces, teljesen ártalmatlan, a végére kissé nyálas közönségfilm, mely nem tud, és nem is akar több lenni annál, amit plakátja ígér. Több