A JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember végén érkezik a mozikba Vékes Csaba, a Szia Életem! író-rendezőjének romantikus, gombfocis sportvígjátéka, a Lepattanó, mely érzelmes és humoros történet az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt.

A film főszereplői, Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics AndreaRába RolandElek FerencMucsi Zoltán és a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy a film teaser előzetesében buzdítja drukkolásra a sport- és filmrajongókat. 

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az EB-re… A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt. 

Az idei nyár a sportról szól, hiszen a most kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságot szinte közvetlenül a párizsi olimpia követi, a magyarok pedig örömmel szorítanak az őket képviselő versenyzőknek. A Lepattanó jóvoltából az olimpia után is lesz miért szurkolni, hiszen szeptember 26-án egy különleges sportvígjáték érkezik a hazai mozikba, mely ezúttal a gombfocit, vagy más néven szektorlabdát helyezi középpontjába. A gombfoci, melyben a magyarok időről időre világelsőnek bizonyulnak, igazi hungarikum, amely ma már nemzetközileg is rendkívül népszerű sportág.

„Egyetemistaként tudtam meg, hogy a gyerekkori pöccintgetésen túl van egy professzionális gombfoci is, a szektorlabda. Emlékszem, ahogy beléptünk a helyiségbe, rögtön az ajtó mellett egy nagy bekeretezett kép fogadta a látogatót. A képen az akkori gombfoci-válogatott volt – kivétel nélkül mindenki melegítőben! Azonnal éreztem, hogy ez valami nagyon különös, érdekes szubkultúra, megannyi kedves őrülttel. Később eszembe jutott, hogy a szektorlabda remek közege lehetne egy sztorinak, úgyhogy összeálltunk Csabával, és kitaláltunk egy történetet, ami ebben a világban játszódik” – mesélte Gönye László, a film társforgatókönyvírója a magyar mozikba ősztől látható film kapcsán.

Az alkotók remélik, hogy a lelkesítő hangulatú teaser, amely Doraya Bouandel munkáját dicséri, nemcsak a filmhez, de a magyar sportolóknak való szurkoláshoz is kedvet csinál idén nyáron.

A Lepattanó című romantikus sportvígjátékot Vékes Csaba írta és rendezte, társforgatókönyvírója Gönye László, producerei Roskó Péter és Scherer Péter, kreatív producere Scherer Péter. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Három Homár és Blue Duck Arts gyártásában készült. Az alkotás operatőre Dévényi Zoltán, gyártásvezetője Krékits Péter, látványtervezője Takács Eszter, jelmeztervezője Pirityi Emese, zeneszerzője Kovács Márton, a rendezőasszisztens Bednárik László. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán és Patrick Duffy látható. A film a JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba.

NA Lepattanó  (2024)

vígjáték

A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték, amely az emberi gyarlóság, a szerelem és az elszántság témáit járja körül, és a gombfoci szenvedélyes rajongóit ünnepli,... több»