1969-ben egy szigorú angol lányközépiskolában a karizmatikus Abbie és a problémás Lydia legjobb barátnők. Miután az iskolában tragédia történik, egy rejtélyes járvány tör ki, mely mindenki veszélybe sodor.
(hp)
Író: Carol Morley

A kép forrása: NETFLIX
Be kell vallanom, hogy imádom a furcsa és vontatott filmeket, ez se volt különb. Tetszett a film hangulata és a zenei betétek is. Egyszer elmegy, nem mindent értettem pontosan, viszont az üzenetet igen, de annyira nem volt erős film.
Elég beteg, vontatott művészfilm mely egy haláleset köré épül, és a múltban próbálja megkeresni a jelen "betegségét". Misztikus alkotás, drámai lassú zenékkel, az ősz tájképeivel... Egyszer túléltük :) Olvassatok pár kritikát mielőtt ezt a filmet válasszátok. Inkább kamaszok problémáiról szól... :)
Egyszer nézhető film, inkább átlagosnak mondanám, nem kell nagy durranásra számítani. Amit viszont mindenképpen kiemelnék, az Maisie Williams színészi játéka volt, ebben a filmben sokadszorra is bizonyított.
A film összbevétele 569 498 dollár volt (imdb.com).
Az Abbie-t alakító Florence Pugh énekesnő és dalokat is szerez, a filmben valóban ő énekel. Mint színésznő, ez az első filmje.