Általában nem kedvelem a történelmi sorozatokat. Nehéz látni, miként torzul el a személyiség a hatalomtól és lesz teljesen beteg lelkű, kiszámíthatatlan és értelmetlenül pazarló, s más hasonló csekélységek miatt nincs kedvemre. De a Nagy Katalin-soro... Több
Amikor elkezdtem nézni, még nem tudtam, mibe vágok bele. Ennyiszer a p betűs szó még nem hangzott el sorozatban. Amennyi poharat ebben eltörtek.... Történelemórákon biztos nem fogják vetíteni.
Zseniális. Az utóbbi évek egyik legjobb történelmi sorozata. Imádtam, szerencse, hogy novemberben jön a 2. évad HBO Go-ra. Imádnivalók a karakterek, és zseniális a humora végig.
Remek sorozat! Kiválóak a karakterek, a színészek játéka is nagyszerű. Van benne humor, izgalom, feszültség. Engem lekötött, ilyen sorozat kellene még több!
A vége szerintem nem sikerült valami izgalmasra. A történet maga érdekes és kicsit kedvet kap az ember, hogy utána olvasson az igazi történelemnek.
Stílusát tekintve nem tudtam milyen sorozatra számíthatok, amikor elkezdtem nézni. Helyenként vulgáris, a története nem egy megszokott kosztümös filmre jellemző.
Ahogyan minden rész kezdődik, egy hellyel-közzel igaz történet. Különleges, bolondos, tömény izgalom, érdekes hangulatú sorozat. A színészeket nagyon jól eltalálták, először bugyutáknak tűnnek, de egykettőre kiderül, hogy nagyon is passzol rájuk a szerep.
A korona után szerinte a Nagy Katalin szintén egy igazán remek történelmi dráma. Bár ebben a tekintetben egész biztosan fenntartásokkal fogadnám mindenki helyében. Mindenesetre nagyon izgalmas és fordulatos, amelyet kevés műfajtársa mondhat el magáról.
Ez a sorozat se a történelmi pontosságáról lesz híres... Jókora adag intrika és erotika van benne, ezért mindent összevetve szórakoztató, de messze nem a legjobb életrajzi sorozat.