Fiam nélkül soha

Fiam nélkül soha

A Family Man

A film története szerint egy "fejvadász" (munka közvetítő) mindent megtesz, hogy lezárjon egy régi kényes ügyet, de ez nem megy harc nélkül. Az egyik riválisával ugyanis komoly érdekharcba keveredik. Mindeközben családi ügyei is egyre csak bonyolódnak, ugyanis kiderül, hogy a fia rákos.… Több

Rendező: Mark Williams
Író: Bill Dubuque
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 2016.09.13.

2025.01.29 Bafam

Ez egy igazán mély, megrendítő alkotás

Ez egy igazán mély, megrendítő alkotás. Soha sem gondoltam volna, hogy a film férfi főszereplőjét játszó Gerard Butler egy ilyen mély megrendítő drámában valami maradandót tudna alkotni, valami fontos szerepet el tudna játszani és letenni valami igazán fontosat az az asztalra. Hát be kell hogy lássam, ebben az ügyben tévedtem. A történet viszonylag egyszerű. Van egy túlterhelt apuka, aki mindent megtesz családja eltartása érdekében, túlórázik, sohasem ér oda a fia iskolai rendezvényeire, mint például színházi előadások és/vagy sportesemények, rendezvények, vagy a családi rendezvényekre szülinap, névnap, halloween, ezekről mind rendszeresen lemarad. Aztán egyszer csak beüt a ménkő, azaz a kisfiú, akit a feleségével másik kettő testvérével közösen nevelnek, hirtelen megbetegszik, ALL leukémiás rákbetegséget diagnosztizálnak nála, és ebben a pillanatban minden megváltozik. A megváltozott helyzet miatti életmód- és gondolkodásbeli változás következik be a család életében. A színészek ezt rendkívül jól eljátsszák. A vége persze hepiend, hiszen a kisfiú meggyógyul. Nézzék meg, mert jó film.

2018.07.15 philboy

Eléggé klasszikus ötlet, ami általában be szokott válni, hiszen annyira emberi történet, hogy nagyon elgondolkodtató tud lenni. Mindez remek színészekkel van még jobban feldobva, de nekem az volt az érzésem, hogy az alkotók túlságosan is el akarták nyerni a szimpátiámat. Jó film lett, de nagyon mesterkélt.

A filmet 2016. szeptember 14-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták. A vörös szőnyeges premieren Gerard Butler elmondta, hogy annyira élvezte a forgatást, hogy szívesen visszaköltözne Torontóba. Szerző: hp