Óriási csalódás volt. Szerettem a filmeket is, és a sorozatot is, de úgy vélem, ezt nem így kellett volna. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Amennyiben nem létezne a többi Karate kölyök film, önmagában egynek elmenne a középszerűségével, de az elődök után csak újabb rókabőr-próbálkozás. A tartalmat megint olyan írta, aki úgy tűnik, nem látta a filmet, annyi ferdítés van benne (nem kénytelenek költözni, nincs kényszer, szinte meg sem ismerjük az osztálytársait, a "folyton bajba keveredik" kb. 2, max. 3 alkalom, nulla botrány és felfordulás, mondjuk egy sikátorban eldől pár tárgy, bereped egy szélvédő, nem a barátja, hanem a szerelme, és nem miatta, hanem annak apja miatt, és nem ő indul, hanem a mestere jelenti ezt ki). A második (Tartalom 2) egyenesen hülyeség. Maga a film nyomokban tartalmaz Karate kölyök feelinget, talán csak a 2 mester személyében, akik amúgy nem kapnak megfelelő játékidőt, főleg Daniel San (Ralph Macchio). Alig kapunk "kiképzést", azok egy része a 2 mester versengésének elbohóckodásával telik el. Borzasztó volt az afférjuk, amikor mindhárman egyszerre, főleg a 2 mester a tanítványt védve, többekkel küzd, mert beleszédültem a kamerarángatásba. A végső küzdelmet meg sajnos lezavarják 6 perc alatt. Mutatják az első pontokat, a kiegyenlítést, majd mint a Rockyban a "közbülső" meneteket csak átmenetként, míg a döntő pontokhoz nem érnek. Cameos befejezésként bekacsint a legvégén a Cobra Kai, de még azt is sikerül túltolniuk. Tinédzserként rongyosra néztem VHS-en a Karate kölyköt és folytatásait, de ez még a Will Smith fiával forgatott részt is alulmúlja.
Kedves rajongók, ez kifejezetten nektek készült film! Az összes poénnal, visszatekintéssel és mozdulattal együtt. A végén komolyan ásítoztam. Brutál klisés volt. Volt egy jelenet, amit szerintem a Tiltott királyságból emeltek át. :D Egyszerűen szánalmas volt ez a film. Csak azért a 3 csillag, mert nah, azért mégiscsak a Karate kölyök.
Ez a film kissé csalódás volt. Tele van klisékkel és könnyed poénokkal, viszont nincs igazi mélysége. Jackie Chan itt is klassz, Macchio-t is öröm látni, de mintha kicsit össze-vissza lett volna rendezve az egész. Ettől még tud szórakoztatni, de érezhetően egyszerűbb, mint amit vártam.
Giccses, klisés, de annyira gagyi, hogy muszáj volt végignevetnem. A Jackie Chan-re és a régi idők nosztalgiájára épít, így azért nehéz ki nem mosolyodni rajta. Nem túl komolyan vehető, de ha lazulni akarsz egy laza estén, tökéletes választás.
Sajnos ez sem tudta elérni a legendás Karate Kid-hangulatot. Érződik, hogy kliséket pakoltak egymásra, és hiányzott belőle a valódi érzelmi töltet. A nosztalgiára épít, de önmagában kicsit felszínesnek tűnik a történet. Én így is élveztem néhány részletét, de összességében gyenge középszer.
Nagyon aranyos, de semmi igazán újat nem nyújt. A nosztalgiát persze kihasználja, de a történet sekélyes marad. Szórakoztató, de nincs benne sok meglepetés vagy fordulat. Ha szereted a könnyed akció-vígjátékokat nosztalgikus beütéssel, elmegy, de nem különösebben kiemelkedő.
Unalmas, kiszámítható, a főszereplő nem igazán szimpatikus, és semmi sem működött benne. Csak a nosztalgia tartja össze a filmet, de még így is laposnak érződött. Nekem ez sajnos nagyon rossz élmény volt.
Egyszer nézhető, de messze van az eredeti varázsától. A fiatal főhős kedves, de a sztori annyira sablonos, hogy néha értelmetlennek éreztem a sok edződést és csatát. Olyan, mintha a régi film kifacsart, újrakevert verzióját látnánk. Nem rossz, de nem is kiemelkedő.
Egyszerűen imádtam! A humor és a harcok pont jó arányban vannak, és a főhős is azonnal megkedvelhető. A zenék és a hangulat is betaláltak, igazi szívügyként nyúltak vissza a régi részekhez. Maximálisan szórakoztatott a mozi, nekem felejthetetlen élmény volt.
Ez a film egy nagy nosztalgia a Jackie Chan és Macchio párossal – az ilyen ikonokat együtt látni már alapból feldobja az embert. Könnyed, szórakoztató kaland, bár a történet nagyon kiszámítható és tele van klisékkel. Nekem jó móka volt, de hiányzott a valódi tét a végére.