A forgatások közben egy brit újság versenyt hirdetett, melynek fődíja egy vacsora volt William Holdennel és Sophia Lorennel. Holdennel egy essexi feleség nyert vacsorát, azonban aznap Holdennek nagyon nehéz napja volt, és többek között így válaszolt az asszony kérdéseire: "- Melyik a kedvenc saját filmje. - Azt még nem készítettem el." "- Mihez kezdene, ha otthagyná a filmipart? - Meghalnék."
Furcsa módon a forgatások helyszínei között William Holdent nem lehetett az angol színészekkel egy kocsiban szállítani. Ennek oka a hollywoodi "sztárkódex" volt, ami megtiltotta külföldi színészek együtt utazását a Híd a Kwai folyón óta szupersztárként kezelt Holdennel.
Trevor Howard nem igazán kedvelte az amerikai színészeket, de William Holden nagy kivételt képezett nála, akivel nagy ivócimborákká váltak.
William Holden és Sophia Loren a forgatás közben látogatást tettek II. Erzsébet angol királynő egyik fogadásán.
William Holden nem szerette újranézni magát és meghallgatni a kritikákat a vetítőszobában a forgatás közben, így ezekről a vetítésekről mindig időközben távozott. Sophia Loren kedvéért azonban egyszer kivételt tett és az adott jelenet megtekintése után nyilvánosan megdicsérte Loren alakítását.
Habár William Holden vonzónak találta Sophia Lorent, azonban érzelmileg nem alakult ki viszony közöttük, emiatt később Holden úgy nyilatkozott, hogy pályafutása során Lorennel tudott az egyik legkönnyebben együtt dolgozni.
Sophia Loren életrajzi könyvében azt írta, hogy Carol Reed és Carl Foreman időközben jöttek rá, hogy Loren túl fiatal a 16 évvel idősebb William Holdenhez, próbálták lebeszélni a szerepről és helyette Ingrid Bergmant felkérni. Loren azonban nem lépett vissza az aláírt szerződésétől.
William Holden amellett, hogy ígéretesnek találta Foreman forgatókönyvét, az angliai forgatási helyszín miatt is döntött a szerep elvállalása mellett.
Carl Foreman első választása a rendezői székbe David Lean lett volna, akivel a Híd a Kwai folyón-ban is együtt dolgoztak, azonban Lean elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a munkát.
Annak ellenére, hogy Carl Foreman feketelistára került Hollywoodban, sikerült rábírnia a Columbia filmstúdiót, hogy részben finanszírozza a filmötletét.
William Holden mellkasát korábbi filmjeihez (Piknik, A szerelem nagyon ragyogó dolog, Híd a Kwai folyón) hasonlóan itt is leborotválták, hogy fiatalabbnak nézzen ki félmeztelen jelenetében, illetve a promóciós képeken.
Habár politikai nézeteik távol álltak egymástól, a forgatás alatt tartós barátságot kötött egymással William Holden és Carl Foreman producer.
William Holden 250 ezer dollárt és a film bevételeinek 10%-át kapta kézhez, amivel összességében egészen jól járt pénzügyileg a film kisebb sikertelensége ellenére is.
William Holden többször kényelmetlenül érezte magát a brit stábtagok között, különösen Trevor Howard és a rendező, Carol Reed társaságában. Howardnak és Reednek megvolt a saját munkamódszere, mi szerint, ha Howard elfelejtette a szövegét, egyszerűen improvizálta azt. Mivel Holden mindig maximálisan a szövegkönyvben szereplő dialógusokra hagyatkozott, többször megzavarodott, amikor Howard eltért valódi szövegétől.