Gyermekkoromban láttam elsőnek! Fel sem tudtam kelni a tv elől. Ez a maffia rideg valóságáról szól, az ellen való kitartásról. És úgy általában az emberi kitartásról. Jó forgatókönyv, jó rendezés, jó színészek, jó párbeszédek. Ez az igazi maffiafilm. Végig ott lebeg árnyként a történet felett, hogy ennek nem lehet jó vége, csak legfeljebb kevésbé rossz. Végig hozza a feszültséget.
Ha azt gondolod, hogy ez is olyan, mint a Maffiózok, akkor csalódni fogsz. Ez egy igazán kegyetlen sorozat a maffia működéséről, felépítéséről és az ellenük harcoló rendőrök életéről. A teljes sorozatot végig kíséri a nyomasztó halál és félelem és ... Több
Maradandó gyerekkori élmény. A nyomasztó hangulata maradt meg, és az az érzés, hogy milyen szörnyű lehet ott élni, ahol a hatalom, az igazságszolgáltatás és a bűnözés ilyen szinten összekapcsolódik.
Számomra ez minden idők legjobb sorozata. Annyira magával ragad mindvégig, hogy felkelni se tudok tőle a fotelből. Zseniálisan mutatja be az olasz maffia működést évadokon keresztül. Ehhez párosulnak a rendkívüli színészi alakítások és Ennio Morricone zseniális filmzenéje.
Gyermekkorom nagy kedvence, megható, mélyen ható film. Izgalmas, jól kidolgozott történet. A határtalan kitartásról és emberségről mutat felejthetetlen képet.
Régi klasszikus, az "ikonikus" fajtából. Egy korszak meghatározó alkotása, de a mai ízlésnek kevésbé felel meg. Aki az adott korszak alkotásait kedveli az valószínűleg ismeri, akit viszont a korszak alkotásai nem kötnek le, itt sem kap majd egy szokatlan csodát.
A legjobb, többszörös világbajnok sorozat, ami létezik, ami visszaadja a valóságot és nincs benne boldog vég, mint a legtöbb sorozatban vagy filmben.