Amszterdami mozaik

Amszterdami mozaik

The Paradise Suite
Cikkek
Berto49

A hat ember életében nincs semmiféle közös kapocs, a világ más-más országából érkeztek Hollandiába, Amszterdamba, a városba, amelyet új othonuknak választottak. A hat különböző ember sorsa mégis elválaszthatatlanu összekapcsolódik.

A hat különböző ember sorsa egyben közös, Amszterdam az… Több

Magnus Krepper
Magnus Krepper

2018.12.01 Berto49

Emigránsok Amszterdamban

Jó film, csak valahogy az az érzésem, hogy kevesebb sokkal több lett volna. Egy 1996-os film, a Dardenne fivérek „Az ígéret” című munkája jutott az eszembe, amely témájában hasonló, de abban egyetlen történetet jelenítettek meg, mégis hatásában megrendítőbb, mint ez a hat történetszálból összeszőtt cselekmény. Egyébként a Lukas és a dirigens apa szálat teljesen feleslegesnek, nem ide illőnek éreztem. Az „ígéret földjének” hitt Hollandia az emigránsoknak nem kimondottan Kánaán. Szörnyű, tragikus sorsokat bemutató alkotás, egyformán lehet sajnálni az afrikai Yayát, a szófiai Zsenyát, vagy a bosnyák Sekát. A film után eltűnődtem, hogy az emberek ennyire vakok, képesek elhinni, hogy egy számukra teljesen idegen országban meg tudják találni a boldogságot?

2016.04.25 Toncsi

Én nagyon szeretem a mozaikokból épülő filmeket, szerintem ez a fajta megoldás nagyon jól tud működni, ha vége felé van valamilyen csavar is a történetekben. Talán ezt a fordulatot hiányoltam ebből a moziból.

2017.03.07 olgaasFug

Nagyon szép a képi világa, ha másért nem, hát emiatt érdemes megnézni ezt a filmet, nagyon jó hangulatú. Viszont nekem egy kissé unalmas volt. Túlságosan is tele van szerintem üresjáratokkal, ehhez pedig már hangulat, vagy ízlés kell.

2015.12.01 sajvi

Egyszerűen jó volt nézni ezt a filmet, a kimér alakításokat, amik jól láthatóan nagyon nagy színészi teljesítmény rejt maga mögött. Tartalmilag nagyon mély mondandóval rendelkezik, amin én még órákig agyaltam a film után is.

Pieces of a Woman
2020