A két pápa

A két pápa

The Two Popes
Melinda

A Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a katolikus egyházat.

(csd)

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Olaszország, Argentína
Premier (HU): 2019.12.13. | Netflix (2019.12.21.)
Juan Minujín
Fernando Meirelles

2024.08.12 Kinga Kecskeméti

Bár a két főszereplő zseniálisan alakított, úgy érzem, ők vitték el a vállukon az egész történetet. Én a film első felét eléggé untam, később kezdett csak lekötni, ahogy formálódott a barátságuk, és a két pápa személye előtérbe került. Ezért csak három csillagot tudok rá adni.

2021.10.08 Képkockák

„Én vagyok a világ legnagyobb ateistája”

"Én vagyok a világ legnagyobb ateistája" – szoktam mondani. Mégis a megjelenést követő 1 év alatt 3x néztem meg a filmet, annyira tetszett. Úgy gondolom, hogy a vallás és a hit kérdése az utóbbi évtizedek alatt annyira szoros lett, hogy sokak szerint... Teljes kritika

2020.09.20 MP170506

Nem tudta végig lekötni a figyelmemet, pedig érdekes mondanivalója film. Meg fogom nézni újra, koncentráltabban. A színészek remekek, nagyon jól alakították a pápákat. Megosztó filmek közé tartozik.

2020.03.04 elekm90

Jobbra számítottam, számomra a második felére unalomba fullad a sok flashback-kel. Ígéretesen indul (pl. a pápaválasztás jelenete vagy az első beszélgetés a nyári rezidencián), de ez a lendület elfogy, szerintem egy húsz perccel rövidebbre lehetett v... Több

A film összbevétele 75 291 dollár volt (imdb.com).

XVI. Benedek (Anthony Hopkins) közel 600 év után az első olyan pápa, aki visszaadva a tisztségét nyugdíjba vonult. Szerző: hp

Értékelés: 7/10
(2019. 12. 18.)
Két, sokat látott, tapasztalt színész osztozik a vásznon, élvezet őket látni együtt, még akkor is, amikor a megfáradt Anthony Hopkins csendben visszavált pápából színészbe. Több