A Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a katolikus egyházat.
(csd)
(csd)Bár a két főszereplő zseniálisan alakított, úgy érzem, ők vitték el a vállukon az egész történetet. Én a film első felét eléggé untam, később kezdett csak lekötni, ahogy formálódott a barátságuk, és a két pápa személye előtérbe került. Ezért csak három csillagot tudok rá adni.
"Én vagyok a világ legnagyobb ateistája" – szoktam mondani. Mégis a megjelenést követő 1 év alatt 3x néztem meg a filmet, annyira tetszett. Úgy gondolom, hogy a vallás és a hit kérdése az utóbbi évtizedek alatt annyira szoros lett, hogy sokak szerint... Teljes kritika
A film összbevétele 75 291 dollár volt (imdb.com).
XVI. Benedek (Anthony Hopkins) közel 600 év után az első olyan pápa, aki visszaadva a tisztségét nyugdíjba vonult.