Egy hallássérült rendőrnyomozónak, aki tolmácsként dolgozik a rendőrségen, egy korrupt zsarukból álló csapattal kell szembeszállnia, akik egy siket gyilkossági tanút próbálnak likvidálni egy… Több

62 A csend rabjai (2024)
Átlagos filmnek mondanám, mondjuk engem elgondolkoztatott, hogy milyen kihívásokkal is néznek szembe, akik hasonlóan járnak, mint a főszereplő.
...ígérte, hogy valami nézhető film lesz. Az egy jó ötlet volt, hogy hallássértültet és süket szemtanút használtak, erre építették az alapötletet... és ezzel minden jót el is mondtam a filmről. A mocskos zsaruk végtelen ostobák. Amikor egy kis láncot meg háromszor kellett megrúgni, hogy az ajtó engedjen... hát nevetséges volt. A színészi alakítások a karakterekhez illeszkednek: borzalmasan gyatrák. A liftajtó egyszer fél óráig záródik, de ha a főszereplő nyomja meg a gombot, akkor guillotine-ként csapódik... Szánalmasan ostoba párbeszédek, teljesen logikátlan tettek sorozata. A siket nő sokszor sokkal okosabb a tapasztalt zsarunál... Fájdalmasan gyenge. „90-es évek, VHS-kölcsönző, alsó polc” kategória... Igényesebb fogyasztóknak nem ajánlott a megtekintése. Háttérzajnak elmegy.
A film címe miatt, ami érdekesnek tűnt, gondoltam, megnézem ezt az alkotást. Hát, úgy fogalmaznék, elég csendes lett. Sajnos a történet és a mutatott produkció sem nyerte el a tetszésemet. Végig tudtam nézni, de valahol az volt az érzésem, megrekedt a film. Elég jól indul, de miután az épületbe kerülnek, ott már sajnos kicsúszik a film maga alól, és sorra jönnek a hibák. Ugyan nem lenne rossz, de sajnos sem a színészi alakítás, sem a rendezés nem tudja felemelni ezt a produkciót. Amit talán mondani akar, hogy a siketeket is a világunkba tisztelni és egyenértékűvé kell fogadnunk, hiszen minden olyan érzés megvan bennük, ami bennünk. Az ő világuk külön világ, de mindenképp kapcsolódnak az aktív élethez. Összességében a forgatókönyv gyenge, a rendezés néhol kritikán aluli. A színészek sajnos nem tudnak a forgatókönyv miatt többet adni, így sajnos ők is gyengén teljesítenek. A hangi és képi effektek rendben vannak. Így csak nagy jóindulattal tudok három csillagot adni erre a produkcióra. Ami pozitív, hogy jó a befejezés, és az érzelmek terén kapunk egy csipetet, ami vagy megérinti az embert, vagy nem. Nézői szempontból ez döntő lehet, mert valaki azonnal lehúzza, de ha valaki egy kicsit mögé néz, akkor némi érték mégis rejlik ebben a filmben. Nálam egyszer nézhetős középkategória, annak is az alsó részébe tudom besorolni. Üdv: Yosi