Mohammad Raszulof négy történeten keresztül próbál választ találni olyan, a despotikus államok jogrendszerét érintő kérdésekre, melyek az egyén szabadságának kifejezését, a halálbüntetés etikai összefüggéseit, az ítélethozás kürölményeit érintik.
Az ellenzéki irányt erősítő rendező… Több

Író: Mohammad Rasoulof

83 Nincs gonosz (2020)
Hú, nem is tudom, hol fogjak hozzá. Ez a négy sztori nagyon kemény, és hihetetlen, hogy ilyesmi ma még létezik. Ilyenkor vagyok hálás, hogy nem ilyen rendszerbe születtem... Megrázó, nem is találom a szavakat. Fontos film, amit minél többeknek látnia kéne!
Megindító és sokkoló, ez a két jelző jut az elsőre az eszembe a Nincs gonosz-ról. Nem tudom eldönteni, hogy hogyan értékeljem a látottakat, de azt tudom, hogy nem bántam meg.
Nem egy könnyű vasárnap délutáni program, de higgyétek el, hogy megéri. Nálam határozottan ott a helye az év(tized?) legjobbjai közt. Jól belenyúl a belsődbe, megfog, leköti a figyelmed, és a végén sem ereszt.
A film összbevétele 3 928 dollár volt (imdb.com).
Miután 2011-ben két díjat nyert a Cannes-i Filmfesztiválon, a film rendezőjét, az iráni ellenzékkel szimpatizáló Mohammad Rasoulofot hat év börtönre ítélték, és húsz évre eltiltották a filmkészítéstől. Később mindkét ítéletet felfüggesztették a hatóságok.