aMItől félsz

aMItől félsz

Afraid

Hivatalos tartalom

Egy amerikai horrorfilm, amelyet Chris Weitz írt és rendezett. A film producere többek között a Blumhouse, akik már számos ismert horrorfilmmel bizonyították rátermettségüket ebben a műfajban.

A főszerepeket Katherine Waterston, Lukita Maxwell és John Cho alakítják. A They Listen lesz a 11.… Több

Rendező: Chris Weitz
Író: Chris Weitz
Premier (HU): 2024.08.29. | Telekom TVGO (2024.11.11.) | Max (2025.03.14.)
Forgalmazó: InterCom
Katherine Waterston
Lukita Maxwell
Lukita Maxwell
Bennett Curran
Isaac Bae
Katherine Waterston

2025.03.24 Hobala

Egész jó kis film. Unalmas, hogy az MI veszélyes? Attól még az, és ez a film is ezt mutatja be. Se több, se kevesebb.

2024.08.29 Valenhun

Lehet, hogy bennem van a hiba, de szerintem ez a film halálian közhelyes volt. Eléggé kiszámíthatóak az egyes jelenetek, amelyet a sablonos alakítások sem tettek igazán izgalmassá. Kár érte, mert bőven let volna fantázia még ebben az elgondolásban.

2024.09.01 orbanzso

Szerintem enhyén szólva is nagyobb a füstje, mint a lángja. A mesterséges intelligencával való riogatás már inkább elcsépelt téma, mint újdonság. Nem igazán hozza a film azt a hátborzongató hangulatot, amit okkal elvárhatnánk tőle, így részemről ez csak egy sima közepes.

2024.09.08 Eastern79

M.I. volt ez?

Az emberiséget fenyegető mesterséges intelligencia még sosem volt ennyire béna, számomra a témában még mindig a Terminátor az etalon. Ez az M.I. rafináltan keveri a lapokat, mint egy unatkozó háziasszony, valószínűleg éppen ezért szólalt meg női hangon. Nincs igazán súlya a történetnek, az izgalom minimális, a hangulat meg inkább hajaz valami menő high-tech tinifilmre, mint thrillerre. Gyengécske és felesleges próbálkozás.

A film 40 085 740 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 16 502 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film a Disney 1999-ben megjelent A mindentudó ház című filmjének újragondolása.Szerző: csd

Értékelés: 4/10
(2024. 09. 26.)
Mesterséges intelligencia helyett természetes hülyeség
Az aMItől félsz egy önmagát véresen komolyan gondoló sci-fi-horror, amely napjaink talán legégetőbb topicját, a mesterséges intelligenciát veszi célkeresztbe. De közben a szintén tematikába vágó, gyilkos robotbabával felálló M3gan is reálisabb nála. Na meg relevánsabb és szórakoztatóbb is. Bár szinte bármelyik kortárs technofób zsánerfilmet idecitá... Több