A tévésorozat New York tűzoltóinak, rendőreinek és mentőseinek életével ismerteti meg a nézőt. Ezen egységek tagjai a nap 24 órájában készenlétben állnak; életük csupa izgalom, veszély, dráma, s a felfokozott munkatempó mellett komoly problémákkal szembesülnek magánéletük területén is.
(erare)
Sorozat áttekintés

86 Harmadik műszak (1999)
Az egyik régi igazi kedvenc, ami gyerekként lenyűgözött, és amikor idősebb koromban végignéztem, akkor szintén. Amit sajnálok, hogy amikor 9/11-ről beszélnek, elhiszik mindazt, amit mondanak. Sajnálom őket, és mindenkit, aki akkor odaveszett, egy kreált katasztrófa végeredményeként.
Hiába elmúlt 20 éves a sorozat és hiába készült megszámlálhatatlanul sok hasonló sorozat, még a mai napig is kiemelkedik a többiek közül, egyes körökben gyakorlatilag kultikussá vált. Az első résztől az utolsóig kiváló sorozat.
Hiabatlan sorozat azokrol az emberekrol, akik eltunk elnek. S kozben megtudjuk, h nekik is vannak problemaik a mindennapokban, tele van feszultseggel az eletuk, de amikor menni kell, akkor menni kell. Remek karakterek, folyamatosan fejlodo es jol megirt tortenetszalak, s mindez CGI, sarkanyok es hatalmas hype nelkul.
Az 55. Körzet épületét azért hívják Camelotnak, mert a King Street és Arthur Street sarkán van, ez lehetetlen, hiszen míg az egyik Manhattanben van, addig a másik Queensben.
Sok epizódban a kirakat üvegek és elhaladó autók ablakainak tükröződésein látszik, hogy hová vannak felrakva a kamerák.