2017.06.27 19:07 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Tóth Barnabást, aki ennek a különleges filmnek a rendezője, forgatókönyvírója és főszereplője is egyben én még egy gyerekkori szinkronszerepéről ismertem (a Váratlan utazásban ugyanis ő kölcsönözte a hangját az egyik szereplőnek). Aztán láss csodát, felnőtt és ilyen jó filmeket csinál. Az egyetem első évében jártunk mikor barátnőmmel moziünnep alkalmából meg akartunk nézni egy filmet, de csak a Rózsaszín sajtnak volt megfelelő az időpontja. Furcsa címe miatt, nem számítottunk semmi jóra.

Aztán nagyon kellemesen csalódtunk, hiszen ebben a történetben van minden: humor, tanulság, korkép, meg nem értett művész, gyerek-szülő kapcsolat, szerelem, első szex...egyszóval minden, amiről fontos tudni...mindezt egy teljesen hétköznapi történetbe csomagolja és a maga egyszerűségével mutatja be. A főszereplők nagyon a helyükön vannak: Bezerédy Zoltán szenzációsan hozza ezt az egyes dolgokban végtelenül konvencionális (nem mennek étteremben, inkább minden este főz; megszállottam ragaszkodik a reggeli úszáshoz, s amikor csak ideje van angolul tanul a kocsiban, sőt még a a víz alatt is; nem bízik senkiben, ezért riasztót és kamerákat szerel fel a házba, amivel folyton csak a baj van ), s ezzel szemben pedig egy örök lázadó (nem hajlandó kifizetni a számlát, inkább lopja az áramot, s naponta jobbnál-jobb, fiatal csajokat szed fel, hogy aztán reggel kirakhassa a buszmegállóban őket). Ezzel a kettősséggel próbál megküzdeni a fia, Dani, aki csak egyetlen dolgot szeretne: hétköznapi módon élni az életét, játszani a különleges hangszerén és nyugodtan megszólítani a szinkronúszó lányt, akit kinézett magának. Fater persze nem adja olyan könnyen magát, ezért Dani egészen Franciaországig rohan a rokonokhoz, abba az életbe, amit tökéletesnek hisz, aztán rádöbben, hogy minden családnak megvannak a maga buktatói.

A franciaországi részeket egyébként különösen díjaztam. Magyar film ide vagy oda (Bár ez mostanában végre kezd nem szitokszó lenni), ez egy nagyon jó kis film, amit csak ajánlani tudok mindenkinek, aki szeretne egy kicsit a saját problémáiról megfeledkezni, s belesni egy különleges fiú életébe.

A nőgyógyász, nagy dumás, szoknyapecér apuka, Tibor egyedül neveli a 19 éves Danit. Az apa egy kicsit önző, hedonista, hiú és sikerorientált, a fiú pedig szelíd, romantikus... több»

0