2015.10.07 20:47 hawaiipizza Olvasottság: <100x
0

Hová vezet a

Fogalmam sincs mitől lett ennyire népszerű itthon a sorozat, de örülök! Összességében nehéz is értékelni meg nem is, mert minden epizód teljesen másról szól, más szereplőkkel, más rendezővel. Ugyanakkor minden epizód mondhatni mestermű. Az első évad nagyon erős, a második csak egy lehellettel gyengébb.

Bár minden epizód különálló, egy központi gondolat tartja össze őket. 'Hova vezet a "technofíliánk"?'

Hová vezet a

Az első rész kevésbé hasonlít a többire, tekintve, hogy inkább egy egyszerű, de hatásos társadalom kritika. A technológia, ez esetben az internet, inkább csak eszközként van jelen. Valószínű a legegyszerűbb, de talán a részleteiben legkidolgozottabb része a sorozatnak. Még a karakterek neve se véletlen, apró érdekesség morzsák vannak mindenütt elszórva. (pl.: Michael Callow -> Gallow's humor -> fekete, ízléstelen humor -> maga az egész alaphelyzet)

A második és harmadikat mondanám a két legjobb darabnak. Mindkettőben remek színészek vannak, innen válik a sorozat sci-fivé, és határozottan a két leghatásosabb epizód. Ráadásul a harmadikban a zseniális Toby Kebbell játszik, aki valószínűleg élete alakítását nyújtja itt (ha nem a Spílerben...)

A második évadot nem boncolgatnám, hozza a színvonalat és az a lényeg. Sajnos viszont ezek az epizódok már felejthetőbbek.

Sokak szerint a karácsonyi epizód a legjobb a sorozatból, én pedig 100%-ban megértem miért gondolják ezt.

Akinek csak egy kicsit is van kedve hozzá, MINDENKÉPP AJÁNLOM!!! Nem fogja megbánni, ám mindenképp érdemes felkészülni, hogy minden epizód valami elképesztő mód depresszív. Ennyire lehangolt még A 'Jack Ketchum's The Girls Next Door' vagy az 'Eden Lake' után se voltam. Érdemes bekészíteni egy buborékfújót vagy kölyök kutyát, hogy visszahozza az emberbe a lelket az egyes epizódok után.

dráma | politikai | sci-fi | szatíra | thriller

A Fekete tükör egy antológia sorozat, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni. több»

0