2023.11.09 12:32 kabel Olvasottság: <100x
0

Röfiagy

Filmünk egy disznótenyésztőről szól, aki gyermekkori traumáit gyilkolászásban éli ki. A másik szál pedig egy fiatal nőt mutat be, aki nem találja helyét apja és annak új felesége mellett, és drogokkal próbálja elnyomni a szorongását. Történetünk megpróbálja a gyilkost és indítékait bemutatni, kicsit az ő fejébe költözünk, és úgy látjuk az áldozatokat, ahogy ő teszi. Ebben mindenképp van egy undorfaktor, a disznófarm pedig kellően gusztustalan helyszín.

Azonban, a gond abban rejlik, hogy sajnos nincs jól kivitelezve szinte semmi. A kameramunka és a látványvilág nagyon amatőr, a világosító néhol kimondottan rosszul világított be helyszíneket. A színészi játék botrányosan rossz. Disznógyilkosunk világa és a valóság között nincs semmilyen stilisztikai különbség, azontúl, hogy egy gyenge utómunka effektet dobtak azokra a jelenetekre.

Röfiagy

A két történet nagyon gyenge módon kötődik, és a gyilkosságok repetitív jellege miatt nem is túl érdekes. A filmet összevontál egy zenei előadással, de az egésznek olyan hangulata van, mintha épp a közelben lett volna egy koncert, és a stáb kiment volna felvenni pár jelenetet, hogy bedobják a filmbe. Hiányzik a gondolatiság vagy a kreatív hozzáállás. Nem kapunk rávilágítást a trauma feldolgozásra vagy a szexuális frusztrációra vagy a szerhasználat komplikációira. Ezek mind nagyon halványan jelen vannak, de nem tűnnek jól összerakottnak vagy okosnak. Az alaptörténet gyengesége nem kifogás a rossz kivitelezésre. El tudnám képzelni, hogy például mennyivel minőségibb lenne egy ilyen, ha mondjuk Mike Flanagan rendezné.

NA Pig Killer  (2023)

horror

A filmet Robert "Willy" Pickton, a sertéstenyésztő és termékeny nőgyilkos rémisztő története inspirálta, akinek szörnyű bűntettei sokkolták a világot. A film felkavaróan... több»

0