2024.05.09 21:57 Majorkas Olvasottság: 156x
2

CGI majomkirályság, köhhhömm... birodalom

Számos film sztoriját és látványvilágát véltem felfedezni benne, utóbbival nincs is probléma. A nyitójelenet teljesen rendben volt, majd ezt követően ugrunk több generációt előre, és fogom a fejemet, hogy mire ültem be. Ez eltartott több mint egy óráig, ezután elkezdtem látni valami újat is, és volt közben egy-egy átvett dolog a 1968-as és a 2001-es filmből, amely egyébként nem lett volna hátrány, de csak akkor, ha remake-et akarunk nézni, és nem folytatást. Tetszett ez az ,,új Caesar" (Noah) majom karakter és az egykori reptéri terminálban rejtőzködő szürke (vörös) eminenciás, és a vége felé a gyerekkönyves jelenet, az úgy nagyon megmaradt.

Fura volt azt látni, hogy a Lázadás, Forradalom és Háború filmek történései után pár száz évvel később azt látjuk, hogy visszaestek a kora középkorba, ahol több törzs (klán) van, akik egymás ellen fordultak, és Caesar hagyatéka is kezd feledésbe merülni, a természet szinte visszavett mindent, ez utóbbi sikerült látványosabbra az egész filmben. Az emberek többsége állatok szintjén, már aki persze, de erről többet nem kellene nyilatkoznom, csak annyit fűzök hozzá, hogy azért találni pár logikai bukfencet. A legjobban, ami szúrta a szemem, az többek közt az volt, amikor a majmok emberi beszéd közben gyors, éles váltás, és majomként viselkednek, ez számomra kevésbé volt meggyőző, és ez a jó majom vs. zsarnok majom túlságosan ismerős élmény volt egy újabb Legendary-filmből még ha teljesen eltér az univerzum és a párharc, de erős közepesből így lett a végére egy jó, mert volt egy kimaxolt látványvilág, és egy szinte remek befejezés, ami kellemes csalódássá alakult.

CGI majomkirályság, köhhhömm... birodalom

Egy beszélő majmos bosszútörténetet emberi asszisztenciával láthattunk disztópikus sci-fibe csomagolva. Az más kérdés, hogy erősen folytatás szagú, bár több bőrt már nem érdemes róla lehúzni. 10/7,5.

akció | kaland | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

2