2024.06.04 09:49 JRD Olvasottság: <100x
0

Egy legendás sorozat a krimiszériák hőskorából

A négy csillagot azért érdemli meg, mert kiállta az idő vasfogát, és nem tűnt el véglegesen a süllyesztőben, mint sok másik krimisorozat.

A negyvennégy részes sorozat, ami szintén túlélte a modernizált filmgyártást, és máig felbukkan a szolgáltatók műsor kínálatában.

Egy legendás sorozat a krimiszériák hőskorából

Az 1974 és 1976 között forgatott bűnügyi sorozat mind a mai napig kellemes kikapcsolódás lehet.

Petrocelli (Barry Newman) igazán kék szeme, a kis vágás a szeme alatt és a nagy cápákkal szembeni becsületessége... valamint a soha el nem készülő háza mind-mind a fotelbe szögezték a lelkes nézőket.

A mindig alapban vesztes ügyek felkarolója számos esetben tört a történetei során borsot a drága ügyvédek orra alá. Persze, hogy hány ügyfél volt neki képes fizetni a védelemért... nos, elárulom. Nem sokan.

A krimisorozatba azért belecsempésztek némi humort is, hiszen Petrocelli, az igazság bajnoka folyamatosan igyekszik kibújni a parkolási díjak megfizetése alól, ráadásul a soha el nem készülő házuk mellett egy lakókocsiban él bájos nejével, aki támasza és barátja is egyben.

A sorozatban egyébként akkor még fiatal Harrison Ford is szerepelt egy epizód erejéig (Edge of Evil). Ahogyan pedig lenni szokott, neves színészek is bevállaltak epizódszerepet:

David Huddleston (Nyomás utána!, Smokey és a bandita... stb),

Katherine Helmond (True Blood, Glades - Tengerparti gyilkosságok...),

John Marley,

Mark Hamill (Star Wars...),

John Saxon (Beverly Hills-i zsaru, A sárkány közbelép...),

Louis Gossett Jr., (Képzeletbeli barátok, Angyali érintés...),

Victor French (The Quick and the Dead).

Ha nyitott vagy, és nem ragadtál le az új évezred felszínes, látványra fókuszáló filmjeinél, akkor mindenképp érdemes megnézni.

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

67 Petrocelli  (1974)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Az ügyvéd Tony Petrocelli mindig megsejti, melyik ügyet kell elvállalnia, s az igazság oldalán harcolva, Pete Ritter magánnyomozó segítségével igyekszik védence érdekeit... több»

0