2024.06.17 14:31 JRD Nézhetetlen Olvasottság: <100x
1

Egyértelműen lejárt az amerikai szerzői jog ideje az amerikai filmpiacon...

A Micimackó esetében ez a gyászos esztendő 2021 volt (az első publikálástól számítva). 2022 első napjától pedig maguk a karakterek is szabadon felhasználhatóvá váltak bármilyen agyament állatsághoz.

És amint az ilyenkor lenni szokott, meg is jelentek a magukat újító filmeseknek tartó hülyék, akik úgy érezték, hogy Micimackó horrorverziójából nem elég, ha csak egy rész van. Jöjjön a második!

Egyértelműen lejárt az amerikai szerzői jog ideje az amerikai filmpiacon...

Ne értsük félre, nem vagyok a horrorfeldolgozások ellensége, de szeretem (és szerintem ebben a formában van csak értelme), ha egy eredeti sztorit okosan horrorizálunk.

Már az első rész is... vérlázító, gusztustalan és tiszteletlen volt... nem beszélve a filmmel kapcsolatos többi jelzőkről.

És most kapott egy ócska folytatást.

Persze tudtuk, hogy ez be fog következni, hiszen a fércmunkáknak, sz@rtekercseknek fénykorát éli a filmipar... de azért titkon a többség reménykedett.

(Kihangsúlyoznám a kedves szülők felé: Ez a film nem Mr. Sanders kedves története, így gyermekeiknek NE engedjék meg, hogy megnézzék!)

Természetesen lesznek, akik majd ódákat zengenek a filmről... érdemtelenül. De mint minden filmet, ezt is az ízlésünk, erkölcsi hovatartozásunk, identitásunk, nyitottságunk és józan paraszti eszünk (ha van) határozza majd meg. Így a véleményekben nagyok lesznek a különbségek.

Ám kinek mi tetszik.

Tiszta szívvel nem tudom leírni, hogy nézd meg, és majd eldöntöd magad, hogy elvette-e az időt haszontalanul az életedből, vagy átment a teszteden. Így csak ennyivel zárom kritikus soraimat: Ha megnézted, vésd eszedbe, a te döntésed volt.

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

horror | thriller

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A... több»

1