2024.06.20 21:10 Ahoj poplacsek Olvasottság: 132x
4

7/10 – nyári estékre kiváló

Így június derekán, mikor dübörög a foci-Eb, két meccs között az ember van, hogy lazításképpen valami vígjátékra vágyik, és ez itt pont egy olyan, amelyik erre a célra tökéletesen megfelel.

Glen Powell ezúttal egy olyan szürke és unalmas életet élő embert játszik, aki egy izgalmas életet élő embert játszik. Az izgalmas ember fogalma alatt ezúttal bérgyilkost kell érteni. Csak nem igazi, hanem kamu (rendőrségi, beépített). Csúnya megbízókat buktat le bepoloskázva, amíg egy szép napon megtörténik vele a munkahelyi baleset, egy szerelem formájában.

7/10 – nyári estékre kiváló

A kezdés a remek filmötletnek köszönhetően lendületes és eredeti, később, ahogy laposodik az élmény, lesz, hogy ide kell érzelmileg visszanyúljunk, hogy fenntartsuk a pozitív érzéseinket. De annyira nem vészes, a film a mélypontjain is egész szórakoztató tud maradni. Ezt támogatja a menet közben kialakuló szerelmi szál, illetve a konspirációs céllal a főhősünkre aggatott számtalan kreatív jelmez is. Hol büdös bogár redneck parasztnak, hol androgün Tilda Swinton hasonmásnak maszkírozzák, ezeken egy-egy rövid jelenet erejéig el lehet rötyögni.

A végére megkapjuk az illő happy endet is, mindenki elégedetten dőlhet hátra a film megnézése után. Aki mondanivalóért és mélyfilozófiáért jött, az üres zsebbel távozik, aki egy laza nyáresti vígjátékra készült, az jól szórakozhat.

Ja igen: nem lényeges tulajdonsága a filmnek, de van neki kis valóságalapja: egy 2022-ben jobblétre szenderült, a filmben látott titkos/beépülős jellegű melót végző ügynök emlékének dedikálták.

akció | vígjáték

A film Gary Johnson nyomozó történetét követi, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy végre leszámolhasson az alvilággal.

4