9 film, amiben nem futott Tom Cruise

Szeretjük az olyan statisztikákat, amelyek létezéséről egészen addig nem is tudtunk, amíg valaki az orrunk alá nem dugja őket. Hollywood ontja magából az efféle statisztikákat a filmekről vagy színészekről, amelyek általában olyan részletekre térnek ki, amik az egyszeri néző figyelmét garantáltan elkerülik. Valami hasonlót mutatunk most mi is, bár ezúttal valamivel ismertebb „jelenségről” van szó.

Ez a jelenség Hollywood egyik legnagyobb sztárjához, Tom Cruise-hoz köthető. A színész az elmúlt négy évtizedben rengeteg filmben szerepelt, többségében akciófilmekben, de voltak drámai vagy vígjáték szerepei is. De azt tudtad-e, hogy eddigi közel negyvenéves pályafutása során mindössze kilenc olyan film készült, amelyben nem futott?

Bizony, TTom Cruise Hollywood ügyeletes futóbolondja, aki ezt büszkén vállalja is, hiszen imádja, hogy az internet népe valóságos mémet csinált ebből a témából az évek során. És valóban, Tom Cruise legtöbb filmjében akad olyan jelenet, amelyben kocog, fut vagy épp lélekszakadva sprintel. A Mission: Impossible III-ban például forgattak egy 22 másodperces vágatlan jelenetet is, amelyet végigrohant.

De melyek azok a filmek, amelyeket megúszott futás nélkül? Mutatjuk időrendben!

A pénz színe

Top Gun

Interjú a vámpírral

Tágra zárt szemek

Magnólia

Austin Powers - Aranyszerszám

Gyávák és hősök

Párducemberek

Valkűr

Cruise természetesen még mindig nagyon aktív, aki híres arról, hogy nem használ dublőrt, az akciójeleneteit maga forgatja le. Ez már nem egyszer keverte életveszélyes helyzetben, szenvedett komolyabb sérüléseket is. De a futás azért nem ennyire veszélyes üzem, így bizonyára a jövőben megjelenő filmjeiben is láthatjuk majd őt rohangálni.