Ruben Östlund A szomorúság háromszöge című filmjének első trailere már online is megtekinthető. A szatirikus sötét komédia idén nyerte el a Cannes-i Filmfesztiválon az Arany Pálmát. Östlund, aki először a Lavina című vígjátékával tört be a köztudatba, mostanra már két Arany Pálma-díjjal büszkélkedhet. Az új film Östlund első angol nyelvű játékfilmje.

A szomorúság háromszöge főszereplője Harris Dickinson, aki egy feltörekvő modellt alakít, aki lehetőséget kap arra, hogy egy luxusjachton nyaraljon, miután influencer barátnője megnyeri nekik az ingyenes utazást. Woody Harrelson játssza a jacht alkoholista kapitányát. A jacht tele van nagyképű és sznob vendégekkel, akik mindannyian megkapják a maguk büntetését, amikor az utazás sötét fordulatot vesz.

A májusi cannes-i filmfesztiválon A szomorúság háromszöge sokkolta a közönséget, és le is léptek, köszönhetően egy 15 perces jelenetnek, amelyben a hányás és a székletürítés minden grafikus részletében látható. A Neon, amely Cannes-ból vette meg a filmet forgalmazásra, teljes mértékben a film undorító faktorára támaszkodik, hiszen a film plakátján az egyik szereplő aranyhányást hány ki.

Peter Debruge, a Variety munkatársa erős kritikát adott a filmről Cannes-ban: "Aprólékos pontossággal építi fel, blokkolja és hajtja végre a jeleneteket - egyfajta gyötrelmes nyugtalanság, amelyet a kínos csendek vagy a kommunikációért küzdő karakterek között zümmögő, nemkívánatos légy erősít".

A szomorúság háromszöge, a Titane és az Oscar-díjas Parazita mellett a Neon harmadik egymás után megjelenő Arany Pálma-díjas filmje. A film észak-amerikai premierje a jövő hónapban lesz a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

dráma | vígjáték

A sötét vígjáték, amelynek középpontjában egy divatmodellként dolgozó celebpár áll, akiket meghívnak egy szupergazdagok számára szervezett luxushajóútra. A jacht, amelynek... több»