A 8 legjobban várt 2023-as vígjáték

Egy olyan hatalmas műfajjal, mint a vígjátékok, 2023 méltán kínál a közönségnek sokféle egyedülálló vígjátékot, vicces filmeket, amelyek megnevettetnek és elgondolkodtatnak.

A nevetést már hosszú évek óta a legjobb gyógyszernek nevezik, egészen a bibliai Példabeszédek könyve 17:22-ig visszamenőleg, ahol ez áll: "Az örömteli szív jó orvosság". A traumatikus időkben, a kétségbeesés pillanataiban és a nyomasztó zavarodottságban egy jó nevetés lehet az a figyelemelterelés, amire az embereknek szükségük van. Ráadásul ezek a vidám időszakok a nagyon szükséges vigasztalástól kezdve az életükben lévő akadályok esetében szükséges megvilágosodásáig bármit nyújthatnak.

2023-at továbbra is áthatja az a kaotikus energia, amely 2020-ban a felszínre tört. Míg az emberek a negatívabb közbeszéddel, a közösségben folytatott nehéz beszélgetésekkel vagy akár a teljes elszigeteltséggel is megbirkóznak, a komédia által nyújtott megkönnyebbülés vagy a fantáziákba való menekülést kínálja, vagy a viszály forrásaival szembeszegülve, vidám hangnemben és fergeteges párbeszédekkel küzd meg a nehézségekkel.

Tehát 2023-as vígjáték évad különböző filmeket kínál a közönségnek, amelyek mindegyike képes inspirálni, tanítani, vagy ami a legfontosabb, nevettetni. 

#8

49 Barbie  (2023)

(57) (30)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

A páratlan Greta Gerwig agyszüleménye a Barbie. A sztárokkal teletűzdelt szereplőgárda mai ikonokat hoz a filmipar minden szegletéből. A film Margot Robbie-t követi a címszereplő babaként, aki elindul az igazi boldogsághoz vezető útra. A filmben Ryan Gosling és Will Ferrell is feltűnik Ken, illetve a Mattel vezérigazgatója szerepében. A Mattel által 1959-ben kiadott Barbie baba évtizedek óta beivódott a nemzetközi kulturális köztudatba. Az amerikai jelenségként indult szőke baba, aki mindent megtehet, a fiatal fogyasztókkal való megismertetése óta az amerikai nőiesség egyik legbefolyásosabb jelképe. Azóta Barbie külseje különböző mértékben változott. Barbie hosszan tartó népszerűsége részben alakíthatóságának köszönhető. Egyszerre felel meg a hagyományos nyugati nemi szerepeknek és az eurocentrikus szépségnormáknak. Másrészt az utóbbi időben feminista szimbólumként fogadták el, különösen a társadalom 21. századhoz közeledve. Az ikonikus babát övező diskurzus a film forgatókönyvébe is bekerült. A fiktív Barbielandben többféle Barbi létezik, a testtípusok, identitások és orientációk széles skáláját megjelenítve, amelyek a való világban is megtalálhatóak. A vígjátékok olyan kortárs kultúrhősökre támaszkodva, mint Issa Rae, a Sex Educationből ismert Ncuti Gatwa és Emma Mackey, valamint Hari Nef, a film finoman ugrat azzal, hogy olyan színészeket szerződtet, akik erősen egyensúlyoznak a komédia és az ellentmondásosság között, és olyan fontos kérdéseket érintenek, amelyek elől a közönség talán menekülni szeretne. A Barbie várhatóan 2023. július 21-én érkezik a Warner Bros. Pictures forgalmazásában.
#7

30 Kéjutazás  (2023)

(3)

vígjáték

Telekom TVGO

Négy barát ázsiai utazását követhetjük nyomon, miközben egyikük édesanyját próbálják megtalálni. több»

Adele Lim rendezői debütálásában négy különböző, de egymáshoz közel álló karaktert mutat be egy "kíméletlen, szemtől szembe" kalandvígjátékban. A Joy Ride négy ázsiai nőt követ, akik egy kötődéssel, kacagással és csodálkozással teli utazásra indulnak. A főszereplők között szerepel Sabrina Wu (Doogie Kameāloha, M.D.), Ashley Park (Emily Párizsban), Sherry Cola (Good Trouble, Turning Red) és Stephanie Hsu (Minden. Mindenhol. Mindenkor.). Audrey (Park) egy üzleti út közepén van, amikor egy váratlan felfedezés arra készteti, hogy mindent megállítson és átcsoportosítson. Mivel megélhetése az anyjától függ, Audrey a barátnői, Kat (Hsu), Lolo (Cola) és Deadeye (Wu) segítségét kéri. A vicces négyes élménye garantáltan zűrzavart, szórakozást és szívet hoz a játékidő perceire a moziterembe. A film várhatóan 2023. június 23-án kerül a mozikba a Lionsgate forgalmazásában.
#6

65 A telefestő  (2023)

(2)

vígjáték

Telekom TVGO

Carl Nargle, a helyi kincs, akinek megnyugtatóan suttogó hangja van, évtizedek óta saját festészeti műsorát vezeti a vermonti közszolgálati televízióban. Művészete magával... több»

A Paint című vígjátékban, amelyet nagyrészt a közkedvelt művész, Bob Ross ihletett, Owen Wilson karakterének útja egy tapasztalt művésznek a fiatalabb tehetségek érkezése iránti aggodalmát követi nyomon. Carl Nargle, a főszereplő híres művészként mutatkozik be, aki Vermont művészeti szcénájának élő szinonimája. Az állam legjobb festőjeként tisztelt Nargle nagy rajongótáborra tett szert, a kritikusok és a fogyasztók egyaránt tisztelik, és olyan kulcsfontosságú jelzőkkel rendelkezik, mint a frizurája és az egyedi furgonja. Miután egy Ambrosia nevű feltörekvő művész jelentős teret nyer, Carlnak szembe kell néznie azokkal a nehéz kérdésekkel, amelyek elől a hírnév miatt oly sokáig kitért. A Paint című film az önkép, a művészet árucikké válása és a generációs szakadékok témáit járja körül egy mélyen sajátos, mégis ismerős szemszögből.
#5

64 Kivert kutyák  (2023)

(12)

animáció | kaland | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A bosszú mindig elszánttá tesz mindenkit. Különösen érvényes ez azokra a kutyusokra, akik mindent megtesznek, hogy bosszút álljanak a szemét gazdin, aki korábban kirakta... több»

Will Ferrell, Jamie Foxx és Will Forte a Kivert kutyák című élőszereplős vígjáték főszereplői. A Josh Greenbaum rendezésében készült film egy kutya és társa brutális szakításának utóéletét mutatja be. Doug (Forte) cserbenhagyja az imádnivaló Reggie-t (Ferrell), utóbbi pedig összeáll kóborló társaival az utcán, hogy kielégítse bosszúszomját. Ferrell, Fox és Forte mellett Randall Park és Isla Fisher is csatlakozik a stábhoz, mint két kóbor kutya, Maggie és Hunter. A Picturestart és a Rabbit Hole Productions koprodukciójában készülő film várhatóan 2023. június 9-én kerül a mozikba.
#4

65 Ráadásszerelem  (2023)

(7) (4)

dráma | romantikus | vígjáték

Telekom TVGO

Mi van, ha egy véletlenszerű sms vezetett el életed szerelméhez? A Ráadásszerelem című romantikus vígjátékban Mira Ray úgy birkózik meg vőlegénye elvesztésével, hogy több... több»

Priyanka Chopra-Jonas és Sam Heughan a főszereplők a Love Again című szívmelengető romantikus komédiában, amely a veszteség utáni szerelmet követi nyomon. A Priyanka Chopra-Jonas által alakított Mira Ray egy zaklatott, nemrégiben szingli nőként mutatkozik be a közönségnek. Vőlegénye tragikus elvesztése után Mira számtalan módszerhez folyamodik, hogy feldolgozza a gyászát, nevezetesen, hogy smst küld a férfi telefonszámára. Amit Mira nem vesz észre, hogy a férfi számát már kicserélték. Valójában egy jómódú újságírónak, Rob Burnsnek küldött SMS-t. A várhatóan 2023-ban érkező filmet Celine Dion új dala kíséri majd. Egy megasztárral, két meggyőző főszereplővel és egy magával ragadó történettel a Love Again könnyen lehet, hogy újabb sláger lesz a romantikus komédia műfajában.
#3

69 Barátnőt felveszünk  (2023)

(30) (4)

vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»

Jennifer Lawrence produkciós cége bejelentette a No Hard Feelings című vígjáték-dráma megjelenését. Az "R-besorolású vígjáték szívvel" címmel beharangozott filmben Lawrence karakterét egy gazdag házaspár béreli fel, akik összehozzák őt a szociálisan esetlen fiukkal, aki főiskolára készül. A trailer megjelenését követően a nézők megismerhetik az eseményeket, amelyek Maddie és David útjainak kereszteződéséhez vezetnek. Maddie egy nemrég szinglivé vált Uber-sofőr, aki nem más miatt veszíti el az autóját, mint az exének köszönhetően (Ebon Moss-Bachrach), aki történetesen a helyi vontatócégnél dolgozik. Egy új autót és egy munkát keresve, amiből fizetni tudja a lakbért, Maddie belebotlik a gazdag helikopterszülőkbe, akik egy hölgyet keresnek, aki segíthetne kicsábítani túlvédett fiukat, Davidet a burokból. A film során a párosnak számos nevetségesen vicces pillanata van, amelyek a kamaszkor és az élet hektikus természetét tükrözik. A Gene Stupnitsky (Rossz tanár, Jó fiúk) által rendezett film a lehető legnevetségesebb, mégis szórakoztató módon ígérkezik szívhez szólónak tűnni. A felnőtté válás filmjeként jellemzett No Hard Feelings látszólag egy anyagilag sérülékeny nő történetét nyújtja a nézőknek, aki segít egy fiúnak kibújni a burokból, mielőtt az először lépne a felnőttkorba.
#2

akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

Mario csupán egy egyszerű vízvezetékszerelő, aki rövidesen egy föld alatti hálózat mélyén találja magát, ugyanis meg kell mentenie az elrabolt hercegnőt. A bajban persze nincs... több»

A Super Mario Bros. franchise a média egyik legikonikusabb formája, amely világszerte milliók otthonába talált el. A széles demográfiai rétegek által kedvelt film bejelentését izgalom és aggodalom egyaránt fogadta. A filmben Chris Pratt játssza a címszereplőt, aki a játékokban bemutatott tipikus történetet követi, és a mindig is betolakodó Bowserrel (Jack Black) száll szembe. Anya Taylor-Joy és Charlie Day mint Barack, illetve Luigi csatlakozik hozzájuk, a trió pedig összefog, hogy megmentsék a Gomba Királyságot. A Super Mario Bros film a játék könnyedségét megragadva, valamint a meglévő történetet kibővítve egy új filmes franchise kezdete lehet, mivel a színfalak mögött álló alkotók szerint az áprilisra tervezett film sikerétől függően további filmek is készülhetnek.
#1

64 Kísértetkastély  (2023)

(5) (9)

családi | dráma | fantasy | horror | misztikus | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Az egyedülálló anya, Gabbie (Rosario Dawson) kilencéves fiával egy New Orleans-i villába költözik, amelyet elképesztően alacsony áron vásároltak meg. Új életet szeretnének... több»

A Disney a vidámparki attrakciójukhoz hasonlóan bejelentette a The Haunted Mansion/ Kísértetkastély első adaptációját 2003 óta. Az eredeti, Eddie Murphy által vezetett film egy család természetfeletti világba való süllyedését követte nyomon, miután beköltöznek a címadó kastélyba, féltékenységgel, árulással és gyásszal kapcsolatos történetek kíséretében. Úgy tűnik, hasonló témák jelennek meg a felújításban is. A 2023-as verzióban Gabbie (Rosario Dawson alakítja) és fia, Travis (Chase W. Dillon) költözik a hírhedt kastélyba, új életet keresve New Orleansban. Miután rájönnek, hogy a kastélyban kísértetek járnak, a család az özvegy paranormális szakértő Ben Matthias (LaKeith Stanfield), egy pap (Owen Wilson), egy francia negyedbeli médium (Tiffany Haddish) és egy helyi történész (Danny DeVito) segítségét veszi igénybe. Az ismerős helyszínnel és a tehetséges színészekből álló szereplőgárdával a film a közelgő júliusi bemutatót követően könnyen megnyerheti a közönség tetszését.