Hamarosan a mozikban Robert Rodriguez filmje, melynek premierje kapcsán 9 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a világszerte milliók által várt Alita: A harc angyala, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Robert Rodriguez foglalhatta el (Sin City - A bűn városa, Alkonyattól pirkadatig), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley, Eiza González és Jeff Fahey. A forgatókönyvet Robert Rodriguez, James Cameron és Laeta Kalogridis szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Bár élőszereplős filmről van szó, a főszereplő karaktert teljes egészében CGI-jal alkották meg.
  • James Cameron egy interjúban elmondta, hogy a film Yukito Kishiro manga sorozatának első négy könyvét dolgozza fel.
  • A film Yukito Kishiro Gunm (Battla Angel Alita) című mangájának adaptációja.
  • A film alapjául szolgáló mangát Guillermo del Toro ajánlotta James Cameron figyelmében, akit annyira lenyűgözött a történet, hogy egyből lecsapott a lehetőségre. Ennek ellenére sok évnek kellett eltelnie addigra (a filmhez tartozó domaint, a battleangelalita.com-ot már 2000-ben bejegyezte a 20th Century Fox), mikorra a stúdió zöld utat adott a projektnek, ehhez azoban jócskán le kellett csökkenteni az eredetileg tervezett büdzsét 180-200 millió dollárra. Cameron végül átadta a rendezés lehetőségét Robert Rodrigueznek, ő maga pedig producerként vette ki a részét a munkálatokból.
  • Az Alita: A harc angyala forgatása 2016. október 17-én kezdődött Austinban, Texas államban, és 2017. februárjában ért véget.
  • A film Swan Song című betétdalát Dua Lipa szerezte.
  • A film premierjét eredetileg 2018. július 20-ra tűzték ki, de a stúdió végül csak 2019. február 14-én mutatta be az Alita: A harc angyalát.
  • A film első előzetesét 2017. december 8-án mutatták be. Az eredeti tervek szerint az Alita: A harc angyala 2018 júliusában debütált volna mozikban.
  • A film első sajtóvetítéseit 2019. januárjában tartották, az újságírók reakciói kimondottan pozitívak voltak. A kritikusok írásaikban kiemeleték a remek forgatókönyvet, a parádés látványt és akciójeleneteket valamit a főszereplő alakítását.

Hazai premierdátum: 2019.02.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: