Elliot Page még tavaly decemberben írt arról először egy megható bejegyzésben az Istagramon arról, hogy milyen is számára transzneműként élni, alig néhány hónap elteltével pedig hatalmas változásokon ment keresztül a színész.

Page még 2014-ben egy Human Rights Campaign konferencián ismerte be nyilvánosan, hogy homoszexuális, 2018-ban pedig házasságot kötött Emma Portner koreográfussal. A Time magazinnak adott interjújában arról is beszélt, hogy már 9 évesen rövidre vágatta a haját, mivel fiúnak érezte magát, karrierje során viszont mindeddig csak női szerepekben láthattuk őt. Elmondása szerint mindez számára hatalmas kompromisszum volt a karrierje szempontjából, a 2014-es X-Men: Az ellenállás vége forgatásán viszont egyre gyakrabban törtek rá pánikrohamok.

Decemberi bejelentése óta Page a nyilvánosság részéről kapott hideget és meleget is egyaránt, bár alapjában véve a színész hatalmas támogatást kapott rajongói és pályatársai részéről. Az interjú során arról is beszélt, hogy a közelmúltban férfi szerepekkel is megkeresték, illetve egyre több rendezői és produceri megbízást is kap.

A Time magazin egyúttal friss képeket is közölt Page-ről, aki nemrégiben esett át a nemváltó műtéten, a színész azt is elárulta, hogy mindez számára rendkívül katartikus élményt jelent.