Az év egyik legjobb filmje és még 3 újdonság, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (48. hét, 2023)

Négy érdekes újdonság is érkezik ezen a héten a mozikba, köztük egy régóta várt magyar filmmel! De összességében nézve az európai filmeké ez a hét, hiszen az alábbi listán a magyar történelmi mozi mellett egy norvég animációs film, egy francia krimi és egy spanyol dráma szerepel. A magyar filmben megismerhetjük a modern orvostudomány egyik legfontosabb alakjának szomorú történetét, a norvég animációs film három kutyaütő rablóról szól. A francia krimi egy sikeres írónő férjének különös halála körül forog, míg a spanyol dráma témája pedig egy nyolc éves kislány identitáskeresése.

#4

dráma

A 8 éves Cocó úgy érzi, nem tud megfelelni a körülötte élők elvárásainak, és nem érti, hogy mindez miért történik vele. Mindenki ragaszkodik ahhoz, hogy Aitornak... több»

Egy nyolcéves kislány méhészettel foglalkozó családban él egy kis faluban. Az álmos nyári hétköznapokban játszódó felnövéstörténetben a kislány keresi saját identitását, és a család asszonytagjai mellett vizsgálja női nemiségét. Az útkeresése legalább annyira zavarja őt, mint amennyire zavarba ejtő környezete számára.
#3

dráma | krimi | thriller

Mozikban | Cinego | Telekom TVGO

Ebben a pszichológiai krimiben, amely a rangos cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, Sandra látszólag festői élete úgy omlik össze, mint egy kártyavár. A befutott... több»

A világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimiben Sandra idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül. A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága.
#2

animáció | családi | musical

Telekom TVGO

A nyugodt Cardamon városában mindenki nyugodt életet él, kivéve a csínytevők trióját, Caspert, Jaspert és Jonathant, akik folyton bajba keverednek. Még saját otthonukban is... több»

Mindenki békésen él az idilli Cardamon városában, ám a három bajkeverő, Casper, Jasper és Jonathan mindig rosszban sántikálnak. Káosz uralja mindennapjaikat - a háztartásukban is. Égető szükségük van egy házvezetőnőre, ezért az éjszaka leple alatt elrabolják Sophie nénit, akinek vezetői képességei még a házvezetésnél is jobbak: a rablóknak parancsolgat, és elvégezteti velük a munkát. Apránként mindhárman rájönnek, hogy csapdába kerültek. Az egyetlen megoldás, ha visszaviszik Őt a városba. Egy újabb csínytevés után börtönben kötnek ki - de amikor a város veszélybe kerül, a rablóknak esélyük nyílik bebizonyítani, hogy a bátorsággal jót is tehetnek.
#1

70 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is.