Az új Éhezők viadala és még 6 újdonság, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (46. hét, 2023)

A mögöttünk hagyott héten is érdekes újdonságok kerültek a hazai mozikba, de nem lesz ez másképp ezen a héten sem! Összesen hét új film fog csütörtökön debütálni, köztük a régóta várt új Éhezők vidala előzménymozi is! De odafér még mellé egy francia és a egy dán vígjáték is, egy magyar dráma és egy dokumentumfilm is.

#7

dráma

A kommunista rendszert megdöntő 1989. decemberi forradalom zűrzavaros napjaiban az erdélyi Nagyszeben városa egy rendőrségi egység elleni erőszakos támadás színhelyévé válik,... több»

1989. december 22-e, Nagyszeben, Erdély. Egyre több ember megy ki az utcára tűntetni Nicolae Ceaușescu kommunista rendszere ellen. Miután Bukarestben Ceaușescu helikopteren elmenekül, a katonaság átáll a tűntetők oldalára. Véres harcok kezdődnek a forradalmárok, a rendőrség és a titkosrendőrség között, de a Milicia és a Szekuritáté és a katonaság között is. A történet hőse Viorel Pescar, a Milicia tisztje szemtanúja és résztvevője a harcoknak. Nagyszebenben a hadsereg letartóztatta a belügyminisztérium összes alakulatát, valamint a feltételezett terroristákat és civileket egyaránt. Közel két hónapig egy uszodában tartották fogva őket. Az akciófilmbe illő fordulatokban bővelkedő film, azon túl, hogy hiteles képet fest a forradalom egy kevésbé ismert eseményéről, rendkívül érzékletesen ábrázolja azt a sok emberi életet követelő káoszt és a fejetlenséget, ami abban az időszakban Romániában eluralkodott. Megmutatja, hogy a bukaresti rezsim bukása a legvéresebb kelet-európai rendszerváltás volt.
#6

73 Magasmentés  (2023)

(2)

dráma

A Magasmentés egy izgalmas és hősies történet, amely egy apa és fia kapcsolata körül forog, egy válságban lévő város hátterében. A főszereplő Alexander Felix (Bogdan... több»

A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról. Az alkotás főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor. A férfi olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri. Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.
#5

dokumentum

Az amszterdami Rijksmuseum az eddigi legkiterjedtebb Vermeer-kiállításnak ad otthont, amely a világ különböző részeiről származó 35 ismert művéből 28-at mutat be. A... több»

Rendező: David Bickerstaff
Szereplők: Robert Lindsay
Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat. Jelen Exhibition epizódot David Bickerstaff (Pissaro, az impresszionizmus atyja, Napraforgók vonzásában) rendezte, és olyan Vermeer remekműveket mutat be a rajongók nagy örömére, mint a Lány gyöngy fülbevalóval, A geográfus, a Tejet öntő nő vagy épp a frissen restaurált Levelet olvasó lány nyitott ablaknál címűt. De nemcsak ennek a ragyogó XVII. századi művésznek a munkáival ismerkedhetünk meg a film révén! Képet kaphatunk a kiállítást szervező csapat – világhírű kurátorok és Vermeer-szakértők – munkájáról, akik új megvilágításba helyezik Vermeer titokzatos életét, remekműveit, művészi döntéseit, a kompozícióit életre hívó mozgatórugókat, a festményei hátterében megbúvó alkotó folyamatokat. Vermeer életművéről leginkább nyugodt, bensőséges, magánszférát feltáró zsánerképeire; előzmény nélküli élénk, színpompás (kobaltkék-sárga) palettájára és illúzióteremtően valósághű ábrázolásmódjára asszociálunk.
#4

68 A vadember  (2022)

(2)

kaland | krimi | vígjáték

Martin kapuzárási pánikja nem egy szokványos jelensége. Íjjal fegyverkezik fel, és különböző állatbőrökbe öltözik, amivel neandervölgyi kinézetűvé válik. Egyedül vág... több»

Martin kapuzárási pánikja elüt az átlagostól. Felszerelkezik egy íjjal és magára húz mindenféle állati bőrt, előidézve ezzel egy amolyan neandervölgyies kinézetet, amivel nekivág a norvég erdőknek, hogy ott éljen túl pár hetet függetlenül, messze feleségétől, Anne-től és gyerekeitől. Míg otthon már nagy erőkkel keresik, mert gyanúsan mégse egy munkahelyi csapatépítőre ment, Martin találkozik a vadonban egy autóbalesetet szenvedő, szökésben és menekülésben is lévő drogdílerrel, Musával, akivel hamar összebarátkoznak. Miközben egyiküket üldözi, másikukat pedig keresi a rendőrség, közösen barangolnak a kietlen fjordokon tovább. Útjuk során viszont fordulatos kalandokba keverednek, melyekben az aggódó családon és a hivatalos szerveken kívül vérszomjas bűnözőkbe is botlanak, továbbá Martin se távozhat mindenhonnan fizetés nélkül, így ő olyan távlatokra vetemedik, melyeket a szürke hétköznapjaiban vele élők, de még saját maga sem gondolt volna. Ebben a skandináv feketekomédiában egymást váltják a bizarr szituációk és a drámai felismerések az emberi természetről.
#3

77 A mi kocsmánk  (2023)

(2) (3)

dráma

Az utolsó megmaradt kocsma, az Old Oak története, amely egy északkelet-angliai faluban található, ahol az emberek elhagyták e földet, mivel a bányákat bezárták. A házak olcsók... több»

Az utolsó megmaradt kocsma, az Old Oak története, amely egy északkelet-angliai faluban található, ahol az emberek elhagyták e földet, mivel a bányákat bezárták. A házak olcsók és elérhetőek, így ideális helyszín a szíriai menekültek számára.
#2

dráma | romantikus | vígjáték

Telekom TVGO

Mióta elvesztette feleségét, Andrew Blake-nek üres a szíve csücske. Egy érzés arra készteti, hogy elhagyja Londont, és visszatérjen Franciaországba, arra a birtokra, ahol... több»

A nemrég megözvegyült Andrew Blake elhagyja Londont, hogy visszatérjen arra a franciaországi birtokra, ahol egykor megismerte a feleségét. A boldogabb idők emlékeihez vezető út azonban egyáltalán nem a tervek szerint alakul... Blake kénytelen eljátszani a komornyik szerepét, hogy a Beauvillier-birtokon maradhasson. A ház különös úrnőjén, Madame Beauvillier-n kívül megismeri Odile-t, a határozott szakácsnőt, a park végében remeteként élő, makacs házmestert, Philippe-et és Manont, a fiatal takarítónőt. Blake hamarosan rájön, hogy új ismerősei éppoly elveszettek, mint ő maga. A férfi, aki aki már semmit sem várt az élettől, új esélyt kap arra, hogy mindent elölről kezdjen…
#1

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.