Befellegzett a Transformers-franchise-nak?

Az év azon szakaszában vagyunk, amikor a nagy stúdióknak van egy kis ideje átrendezni vagy újragondolni a következő időszakot – és sokszor át is variálják a tervezett filmek ütemezését, forgatását és premierjét.

A Paramount Pictures ezt meg is tette, és úgy tűnik, hogy a következő Transformers-filmre várnunk kell még egy kicsit, ha egyáltalán megvalósul. A Transformers 7 – vagyis technikailag a 6., amely időrendi sorrendben követi a Transformers: Az utolsó lovagot – nem jövő júniusban kerül majd a mozikba, ahogy eredetileg tervezték, hanem csúszik egy évet. A stúdió döntése érhető: a filmmel kapcsolatban még sem rendezőről, sem forgatókönyvíróról, sem történetről nem tudunk, márpedig egy ekkora költségvetésű és volumenű filmnél szerencsés, ha már a forgatási időszak alatt összeáll a koncepció.

A Transformers-franchise azért nem marad film nélkül a következő időszakra – készül ugyanis az Űrdongó előzményfilm Travis Knight rendezésében, de több konkrét tervről nincs hír. Pletykálnak arról is, hogy a stúdió az egész franchise-ot átalakítaná – ez mindenesetre megmagyarázza a késést, ahogy az is, hogy jelenleg az Űrdongón ügyködnek.

A Paramount ehelyett egy Tiffany Haddish-vígjátékkal tömi be a keletkezett lukat, illetve készül a Kedvencek temetője Stephe King-reboot, és a Taron Egerton főszereplésével forgó, Elton John életéről szóló film.

A Warner Bros. is csúsztatott egyet a Mark Wahlberggel készülő akciófilmjén, a The Six Billion Dollar Manen, amely már évek óta húzódik, de még a közelébe sincs annak, hogy kész legyen. A stúdió most azt mondja, hogy 2020 júniusában fogják bemutatni – ha kerítenek hozzá rendezőt.