Csak ma 8(!) kihagyhatatlan film és sorozat jött streamingre, mutatjuk (Netflix, Max, Telekom – június 21)

Odakint tombol a hőség, ami két dologra késztetheti az embert. Nyakunkba kaphatjuk a törölközőt és a strandpapucsot, és irány a part. Vagy… maradhatunk otthon a légkondival lehűtött lakásban, lehúzhatjuk a rendőnyt és a békés félhomályban befészkelhetjük magunkat a kanapéra egy-két film vagy sorozat elé. Hogy mik elé? Máris mutatunk nyolcat, amik ma debütálnak! Megérkezett a Robbanáspont és a Kung Fu Panda 4 is.

A Netflixen rajtol a Galicia bandái, egy spanyol krimisorozat, amelyben egy új ügyvéd érkezik Cambados kisvárosába, hogy letelepedjen. A neve Ana, és jelenléte senki számára sem marad észrevétlen – beleértve Danielt, egy nagy drogkereskedő fiát.

A mozikat már meghódította, mostantól viszont a Telekom TVGO előfizetői is nézhetik a Kung Fu Panda 4-et. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három veszélyes kalandot, most új kihívással néz szembe: meg kell találnia a nyugalmat. Most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen. Ez azonban nyilvánvaló problémákat vet fel.

A Disney+ és a Telekom TVGO után immár a Max kínálatában is elérhető A menü. A kissé szürreális thriller-szatíra egy exkluzív étteremben játszódik, ahová válogatott vendégeket hívnak meg. A fogások egyre furcsábbak, míg ki nem derül: ezt a vacsorát szó szerint senki sem hagyhatja majd el élve.

M. Night Shyamalan különleges horrorsztorit álmodott meg, amely három filmet ölel fel. Ezek közül a második a 2016-os v, amelyben egy számtalan különböző személyiséggel rendelkező pszichopata lányokat rabol el. Az egyik személyiség segíteni akar, de akad köztük egy dühöngő szörnyeteg is. A horror mostantól a Maxon is megnézhető.

Ha már horror, akkor a 2018-as Halloweent is érdemes megemlíteni, amely szintén most debütál a Max kínálatában. Laurie Strode negyven év után újra szembenéz Michael Myersszel, aki megszökik a börtönből. Újabb vérengzés kezdődik, amit csak Laurie és családja állíthat meg.

Második évadjához ér a Trigger Point, amely egy tűzszerész hétköznapjait meséli el. A második évadban még veszélyesebb helyzetekbe kerül, miközben próbálja feldolgozni a testvére halálát.

Az Elfogy a levegő egy magyar dráma, amely mostantól a Maxon is megnézhető. Ana irodalomórákat tart, pozitív kapcsolatot ápol diákjaival és munkatársaival egyaránt, így megbecsült pedagógusi pozíciót tölt be a gimnáziumban. Váratlanul egyik szülője ellene foglal állást, amikor kifogásolja, hogy egy olyan filmet ajánl, amelynek középpontjában a 19. századi francia költők, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine élete áll.

A végére pedig A Playboy-gyilkosságok második évadát hagytuk, amely a Maxra érkezett meg. Személyes betekintés a megszállottság és a gyilkosság világába, amely tragikusan érintette hat fiatal nő életét, akik a kapcsolatban álltak a Playboyjal.

Mutatjuk a listát idelent.

#8

55 Robbanáspont  (2024)

(5) (2)

akció | thriller

Netflix

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó... több»

A Jessica Alba főszereplésével készült filmben a különleges erők kommandósa veszélyes összeesküvésre bukkan, amikor visszatér szülővárosába, hogy válaszokat keressen apja halálával kapcsolatban. Az új akciófilm kétségkívül a hét legnagyobb dobása a Netflixen.
#7

dokumentum | krimi

Max

Személyes betekintés a megszállottság és a gyilkosság világába, amely tragikusan érintette hat fiatal nő életét, akik kapcsolatban álltak a Playboy-életmóddal. több»

Személyes betekintés a megszállottság és a gyilkosság világába, amely tragikusan érintette hat fiatal nő életét, akik kapcsolatban álltak a Playboy-életmóddal.
#6

89 Elfogy a levegő  (2023)

(5) (5)

dráma

Netflix | Cinego | Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalomórákat tart, pozitív kapcsolatot ápol diákjaival és munkatársaival egyaránt, így megbecsült pedagógusi pozíciót tölt be a gimnáziumban.... több»

Ana a 30 éves pedagógus irodalmat tanít egy középiskolában. Az egyik szülő, Ákos feljelenti az órán kisegítő filmként ajánlott Teljes napfogyatkozás című film miatt, ami Arthur Rimbaud életét mutatja be. A kezdetben ártalmatlan tűnő feljelentés megrováshoz és megszégyenítéshez vezet, majd teljes elidegenítésig fajul. Az ügy végül nemcsak Ana karrierjében, de Ákos és fia, Viktor kapcsolatában is drámai fordulatot hoz.
#5

73 Halloween  (2018)

(32) (16)

horror | thriller

Max

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt. A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny BcBride írtak, és Green volt a rendező.
#4

84 Széttörve  (2016)

(80) (23)

horror | thriller

Netflix | SkyShowtime | Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Élt egy férfi, William Stanley Milligan, közismert nevén Billy Milligan, akinek 24 különböző személyisége volt. Csak a saját személyiségét, Billy-t tudta befolyásolni, a... több»

Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel – miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak...
#3

71 A menü  (2022)

(32) (26)

horror | vígjáték

Disney+ | Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy fiatal pár egy csendes kis szigetre utazik, hogy egy fantasztikus gasztronómiai élményben vegyen rész, a főszakács azonban tartogat néhány meglepetést számukra. Mark... több»

A fiatal pár, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étteremben vacsorázzanak; a séf fényűző menüt állított össze, ami tartogat néhány váratlan meglepetést.
#2

81 Kung Fu Panda 4  (2024)

(8) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban | Telekom TVGO

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának baresz új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége. Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek…
#1

56 Galicia bandái  (2024)

(2)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Egy új ügyvéd érkezik Cambados kisvárosába, hogy letelepedjen. A neve Ana, és jelenléte senki számára sem marad észrevétlen – beleértve Danielt, egy nagy drogkereskedő fiát. több»

Egy új ügyvéd érkezik Cambados kisvárosába, hogy letelepedjen. A neve Ana, és jelenléte senki számára sem marad észrevétlen – beleértve Danielt, egy nagy drogkereskedő fiát.