Egy egyedülálló anya, akinek a menstruációja a szuperereje: Képregényt írt a Trónok harca sztárja

Noha ritkán esik szó róla, Emilia Clarke már gyerekkora óta rajong a képregényekért, kislányként azonban egy komoly elutasítással kellett szembesülnie.

A környékbeli képregényboltba ugyanis nem léphettek be lányok, így a színésznő idősebb bátyjától örökölt kiadványokat bújta, amely elmondása szerint nagy hatást gyakoroltak rá.

“Rengeteg fantasy regényt olvastam, amelyek gazdag a világgal gyerekként teljesen rabul ejtettek, a Gyűrűk Ura volt az, amely mindig is vonzotta a képzeletemet. 22 éves koromban jártam először a Comic Conon, ami teljesen lenyűgözött, majd miután begyűrűzött a MeToo mozgalom, teljesen megváltozott a szemléletem a teljes iparról” - mondta egy friss interjúban Clarke.

A színésznő elmondta, hogy nemrégiben végzett egy kutatást, amely során arra a megállapításra jutott, hogy a szakma szerzőinek mindössze 16 százaléka, a szuperhősök közül pedig 30 százaléka, mindemellett pedig a képregény vásárlók 50 százaléka nőnemű. Ennek fényében határozta el magát a színésznő, hogy készít egy saját kiadványt, amelyet Marguerite Bennett-tel közösen jelentetnek meg.

A M.O.M.: Mother of Madness egy Maya nevű egyedülálló anyukáról szól, akinek teljesen felborul az élete, miután felfedezi a szuperképességét. “ Ő egy anyuka, akinek egyedül kell rendbe raknia a dolgokat, tulajdonképpen innen is jött az ötlet, hogy az egyedülálló anyukák lényegében szuperhősök az én szememben” - jegyezte meg Clarke.

Maya szuperképességeiről azt kell tudni egyébként, hogy a menstruációs ciklusa alatt jelentkeznek, utalva ezzel a ciklus alatt jelentkező hullámzó hangulatváltozásra és közérzetre, így amikor Maya megriad valamitől, olyankor láthatatlanná képes válni, amikor pedig dühös, olyankor pedig szupererőssé válik.

“Képes egyébként Pókemberhez hasonlóan lengeni a hónaljából kilőtt fonalak segítségével” - magyarázta a színésznő. A M.O.M. megjelenésére egyébként már nem kell sokáig várni, a tervek szerint ugyanis idén júlisban debütál a kiadvány.