A Thor sztárja, Chris Hemsworth egyike annak a maroknyi színésznek, aki még mindig egy központi szuperhőst játszik a Marvel Moziverzumban.

Már láttunk olyan színészeket, mint Robert Downey Jr., Scarlett Johansson és Chris Evans, akiknek véget ért a Marvel-hősként való szereplése, és vélhetően ugyanez fog történni Hemsworth-szel is valamikor. Bár a színész korábban már jelezte, hogy hamarosan a Mennydörgés Isteneként való esetleges utolsó szereplése előtt állhat, minden bizonnyal vannak igényei arra vonatkozóan, hogyan kellene kinéznie egy szólóprojektnek, ha a Marvel bekopogtat. 

Hemsworth a Happy Sad Confused podcastben beszélt egy feltételezett ötödik Thor részről, és felvetette, hogy valami mást kellene csinálniuk a karakterrel ahhoz, hogy ő egy újabb szóló kalandot bevállaljon a Marvel Studiosszal. 

"Nézd meg a Thor első és második részét. Eléggé hasonlóak voltak, a Thor: Ragnarök és a Thor: Szerelem és mennydörgés is hasonlóak. A Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték egyedülálló lehetőséget adtak, hogy nagyon drasztikus dolgokat csinálhassak a karakterrel. Élvezem, hogy az embereket is izgalomban tartom, de ez engem is izgalomban tart; ez engem is foglalkoztat. Már mondtam korábban is, de ha túlságosan ismerőssé válik a "Thor-recept", szerintem fennáll a veszélye, hogy ellustulunk. Szóval, nem is tudom. Még azt sem tudom, hogy visszahívnak-e. Ha igen, akkor egy drasztikusan más verziónak kellene lennie, hangvételben, mindenben. Csak a saját épelméjűségem érdekében" - mondta Hemsworth arról, hogy mit hoz a jövő egy ötödik Thor filmmel kapcsolatban. 

Nem lehet nem együttérezni Hemsworth-szel, hiszen bár nyilvánvalóan jól érzi magát a szerepben; nyolc nagy megjelenéssel a háta mögött, amikor a szeretett északi istent alakította, nehéz lehet kicsit feldobni a dolgokat. 

Jelen állás szerint a Thor 5 nem szerepel a Marvel egyre bővülő játékfilmes palettáján, de van néhány olyan rész, amely visszahozhatja Hemsworth-ot az MCU-ba, például Destin Daniel Crettontól az Bosszúállók: A Kang-dinasztia vagy az Bosszúállók: Titkos háború. Hagyományosan Thor részt vett a Bosszúállók franchise mind a négy korábbi részében, és eddig nem volt jele annak, hogy kispadra kerülne.

Mindkét említett film várhatóan erős multiverzumos beállításokkal rendelkezik majd, ami lehetővé teszi, hogy Hemsworth potenciálisan Thor változatait játssza a filmben (mint a Loki sorozatban), így nagyobb mozgásteret kap arra, hogy különböző dolgokat próbáljon ki, mint például amikor a karakter egy csomó súlyt felszedett a Végjátékban.

Emellett Hemsworth röviden beszélt a Star Trek 4-ben való lehetséges részvételéről is, miután egy korábbi inkarnáció azt remélte, hogy időutazáson keresztül összeáll a Chris Pine által játszott Kirk kapitánnyal.

A színész eredetileg Kirk apját, Geroge Kirket alakította a J.J. Abrams rendezte első filmben, amely elindította a reboot-trilógiát. Ez egy alternatív idősíkban játszódik, amely a George halálához vezető eseményekhez kapcsolódik. Arra azonban ne számítsunk, hogy egyhamar visszatér a Star Trekes szerepébe, mivel lényegében arra utal, hogy túl idős George Kirk 2009-es verziójának eljátszásához, és hogy a dolgok soha nem jöttek össze ahhoz, hogy a történetnek ez a változata működjön.

"Egyszerűen nem volt... több okból is, de nem igazán... nem az volt, amire gondoltam, hogy lehetett volna, és azt gondoltam, oké, király, találjuk ki, és folytassuk, de azt hiszem, mindenki elfoglalt volt, és így tovább" - próbálta megmagyarázni a történteket Hemsworth. "De egy kicsit furcsa lenne most visszapillantani az apádra, és hogy miért sokkal idősebb..."

Az alábbi teljes interjúban meghallgathatod Hemsworth meséjét arról, hogy miért kezdett el színészkedni, hogy segítsen a családjának, és más érdekességeket is megtudhatsz.