Emilia Clarke (cikkünk galériájában) beszélt a Trónok harcához való visszatéréséről, miután Daenerys Targaryen szerepében két agyi aneurizmát is átélt, írja a Variety.

A Big Issue-nak adott interjújában Clarke megosztotta félelmeit, hogy a 2011-es első aneurizmája után, amely műtétet igényelt, kirúgják. 

Ilyen aneurizma akkor alakul ki, ha az agyi erek falának egy része meggyengül és kitágul, egy ballonhoz hasonló alakot ölt. Ez a tágulat az érintett ér falának megrepedéséhez vezethet, ami agyvérzést okozhat.

A színésznő aggódott a teljesítőképessége miatt, és amiatt, hogy egy újabb aneurizma előfordulhat a forgatáson. 2013-ban egy második aneurizmát szenvedett, és újabb műtéten esett át, aminek következtében elvesztette agyának ‘egy részét’.

E kihívások ellenére Clarke csodálkozott azon, hogy képes normálisan élni és jól artikulálni, és elismerte, hogy egy kisebbséghez tartozik, akik túlélnek ilyen súlyos agysérüléseket. 

Clarke megalapította a SameYou nevű jótékonysági szervezetet, hogy támogassa az agysérültek felépülését és mentális egészségét.