Emma Watson élőben szúrt oda J.K. Rowlingnak?

J. K. Rowling az utóbbi időben viták és támadások kereszttüzében áll kijelentései miatt, amelyek a transznemű embereket, főleg a transznemű nőket érintétték. Legutóbb a Twitteren közzétett álláspontja alapján ellenzi a skót miniszterelnök által elfogadott nemi reformtörvényt.

A BAFTA-díjátadón színpadra lépő Emma Watson egy rövid hozzászólásával mondhatjuk, hogy odaszúrt Rowlingnak. Rebel Wilson üdvözölte őt a következő szavakkal: "A következő díjat Emma Watson adja át, aki feministának vallja magát, de mindannyian tudjuk, hogy boszorkány."

Watson válasza rövid volt, de velős: "Az összes boszorkányért vagyok itt." Nyilvánvalóan kifejezte, hogy támogat minden nőt a világon, függetlenül attól, hogy transzneműek vagy sem. Annak ellenére, hogy ezt néhány szóban tette meg, a Twitter felbolydult ennek hatására. Nem egy rosszindulatú megjegyzés volt, de biztos, hogy nagy port kavart.

Voltak, akik támogatták a színésznő kijelentését, például egy twitter felhasználó, aki nem értette, miért kell állandóan felhördulni azon, amikor Emma Watson valamilyen úton-módon kifejezi, hogy támogatja az LMBTQ+ közösséget. Valamint hozzátette, hogy az a tény, hogy két évtizeddel ezelőtt Rowling jóvoltából szerepelhetett a Harry Potter filmekben, amelyek gyorsan a csillagok közé repítették karrierjét, még nem jelenti azt, hogy egyet kell értenie az írónővel.

Sokan azon vitatkoztak, hogy vajon milyen szinten köszönhette Watson az életét Rowlingnak. Hiszen Rowling konzultált a szereposztással kapcsolatban, a végső döntés nem az övé volt. Sőt, eleinte úgy gondolta, Watson túlságosan csinos a szerephez. Majd egy személyes találkozót követően elfogadta a filmesek döntését.

Egy másik tweet szerint igenis az írónőnek köszönheti a karrierjét, ezért szemét dolog, hogy így beléköt. Valószínűleg a felhasználó lemaradt arról, hogy Emma Watson számos projektben szerepelt az elmúlt években - illetve az is emlékezetes volt, amikor kirabolta James Francot, Seth Rogent és Jonah Hillt az Itt a vége című filmben.

Nehéz eldönteni melyik oldalnak lehet igaza, mivel mindkét fronton van valami igazság a túlzások között. A legforróbb téma nyilvánvalóan Watson karrierje, és hogy mennyire köszönheti azt Rowlingnak.

Sajnálatos, hogy egy írónő, aki annak idején egyesítette a világot varázslatos világával, most ellentmondások tengerében úszkál. Emma Watson pedig a támogatása miatt kerül kereszttűzbe folyamatosan. Remélhetőleg sikerül majd mindenkinek közös nevezőre jutni, de az biztos, hogy mostanában J. K. Rowling az utóbbi időkben állandó beszédtáma.