John Travolta egy érzelmes bejegyzéssel tisztelgett elhunyt barátja, Olivia Newton-John 74. születésnapján.

Az ausztrál színésznő 73 éves korában halt meg augusztus 8-án a mellrákkal folytatott hosszú küzdelem után. Newton-Johnnál először 1992-ben, majd 2013-ban és 2017-ben is rákot diagnosztizáltak. A betegség később 4. stádiumúvá fejlődött.

Travolta boldog születésnapot kívánt Newton-Johnnak egy közös fotóval (galériánkban), amelyen a pár az 1978-as sikerfilmben, a Pomádéban (Grease) látható.

"Boldog születésnapot, Oliviám" - írta a fotó mellé az Instagram Storyjában.

A két sztár a film forgatásán ismerkedett meg, és szoros barátságot alakítottak ki, amely egészen a színésznő múlt hónapban bekövetkezett haláláig megmaradt.

2018-ban Travolta a People magazinnak azt mondta, hogy a filmjük hatalmas sikere hozzájárult ahhoz, hogy kapcsolatban maradjanak.

"Amikor ilyen meteorikus sikerben osztozol - és ezt semmi sem tudta felülmúlni -, akkor kötődsz a másikhoz" - mondta. "Átéltem, hogy gyereke született, hogy elvált, hogy elvesztette a nővérét. Ő átélte, hogy én megnősültem, és gyerekeim lettek. Csodálatos, rengeteg közös emlékünk van."

A tegnapi napon Olivia Newton-John lánya, Chloe Lattanzi édesanyja barátaival és a családtagokkal egy közös vacsora keretein belül emlékezett meg a néhai színésznőről.