A 37 éves Phoebe Waller-Bridge a sorozat közelgő ötödik filmjében mutatkozik be a nagysikerű franchise-ban, mint Helena, Jones unokája.

A legendás színész, a 80 éves Harrison Ford pedig talán hamarosan Phoebe-nek adja tovább az ostorát és kalandvágyát, mivel a filmkészítők több lehetséges befejezést is leforgattak, köztük Indy halálát. A veterán most lehetőséget kaphat arra, hogy szögre akassza kopott fedora kalapjait és visszavonuljon, miután a forgatáson nehéz idők jártak, ahol Ford egy harci jelenetben megsérült a jobb karján, és ezért ideiglenesen leállt a forgatás.

A franchise új részét népszerűsítő Disney-rendezvényen Ford így nyilatkozott: "Nagyon büszkén mondhatom, hogy ez a film fantasztikus, és ez az egyik oka ennek" - mutatott színésztársára, Waller-Bridge-re - "Az Indiana Jones-filmek a rejtélyekről és a kalandokról szólnak, de a szívről is. És nagyon boldog vagyok, hogy egy igazán emberi történetet mesélhetünk el, valamint egy olyan filmet, ami szétrúgja a s*gged."

James Mangold rendező a Twitteren védelmébe vette a filmet, hogy cáfolja azokat az állításokat, miszerint rossz eredményeket hoztak a tesztvetítések. Mangold azt mondta, hogy nem voltak tesztvetítések, és így tweetelt: "Soha senki nem fogja helyettesíteni Indiana Jones-t. Egyetlen forgatókönyvben sem. Egyetlen vágásban sem. Soha nem volt szó ilyesmiről."

Egy forrás, aki látta a film egy korai vágását, a Mail On Sunday-nak nyilatkozott: "Van benne minden, amire csak vágysz: nácik, harc egy mozgó vonat tetején, üldözés egy felvonuláson keresztül, és Indy az ostorával harcol a fegyveres rosszfiúk ellen."

A forrás azonban megerősítette, hogy a filmet tesztközönségnek mutatják be, hozzátéve: "Senki sem tudja, hogy melyik befejezést fogják használni".

Ford megerősítette, hogy ez lesz az utolsó filmje Indy szerepében: "Ennyi volt. Nem fogok még egyszer elesni értetek".

A további szereplők, Toby Jones, Antonio Banderas és John Rhys-Davies (aki az előző négy filmből háromban Indy közeli barátját, Sallahot alakította) mind szerepelnek az új filmben, a cselekmény részleteit azonban szigorúan titokban tartják.

Lassan 15 éve lesz, hogy Ford eljátszotta a csapdákat kikerülő régészt, és felépített egy olyan filmes franchise-t, amely közel 1 milliárd dollárt (850 millió fontot) hozott a kasszáknál. A sorozat első részét, Az elveszett frigyláda fosztogatóit 1981-ben mutatták be, majd jött az Indiana Jones és a végzet temploma , Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag és a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága következett.