Ezért jön Tom Holland egy sörrel a Disney vezérigazgatójának

Szerencsés módon magunk mögött hagytuk már azt az időszakot, amikor úgy, tűnt a Sony és a Disney útjai végleg elváltak, ám végül mégis sikerült újra leülniük egy tárgyalóasztalhoz.

A két stúdió közötti megállapodás azzal a következménnyel járt volna, hogy Pókember karaktere továbbiakban nem szerepelhetett volna az MCU-ban, mivel annak megfilmesítési jogait továbbra is a Sony birtokolja.

Hosszas huzavona után a két stúdiónak végül ismét sikerült megegyeznie, arra azonban csak később derült fény, hogy mindehhez némileg Peter Parkert alakító Tom Hollandnak is van némi köze, aki a fáma szerint személyesen hívta fel a Disney elnökét, Bob Igert, hogy megkérje, tegyen valamit az ügy érdekében.

Az Előre premiere kapcsán maga Iger tett közzé egy Twitter bejegyzést, amelyben humorosan megjegyezte, hogy Holland tartozik neki egy sörrel. Holland úgy tűnik, hogy nem csupán az MCU ikonikus karaktereként, hanem szinkronszínészként is igencsak bizonyított az utóbbi időben.

Maga Iger egy korábbi interjú során pedig őszinte nyilatkozatot adott arról, miként is zajlott a színfalak mögött a két stúdió „megbékítése”:

„Volt egy eseményünk D23 címmel ugyebár, ahol Tomnak is volt egy jelenése az Előreben vállalt szinkronszerepe apropóján. Mondott valamit a színpadon, a rajongók reakciója alapján pedig nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon szeretnék, ha Tom maradna továbbra is Pókember. Az esemény után Tom felvette a kapcsolatot néhány munkatársammal, hogy elérhetőséget szerezzen rám. Nagyon védve vagyok általuk, nagyon óvatosak, de persze mindennek nem volt akadálya. Végül sikerült telefonon beszélnünk, és hallani lehetett a hangján, hogy nagyon törődik az egész üggyel. Miután végeztünk, felvettem a csapatommal és a Sony elnökével a kapcsolatot, és azt mondtam, valamit tennünk kell. Időnként a nagy vállalatok a tárgyalások során megfeledkeznek az emberekről odakint” – nyilatkozta a Disney elnöke mindezzel kapcsolatban.

A rajongók számára alighanem a ma napig emlékezetes maradt az a pillanat, amikor a Holland-féle Pókember először felbukkant a Polgárháborúban. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy minden akadály elhárult, hogy egy harmadik önálló filmet is kapjon a karakter a továbbiakban.