A minap számoltunk be arról, hogy több stábtag is megsérült Eddie Murphy legújabb filmjének, a The Pickup forgatásán.

Mint kiderült, a fahrt kocsi kezelőjét, egy bizonyos Marvin Havent kórházba kellett szállítani, családja pedig adomány gyűjtésbe fogott a GoFundMe oldalon, a kitűzött cél 100 ezer dollár összegyűjtése, amely a cikk megjelenésekor 50 ezer dollárnál tart. A Deadline magazin megerősítette, hogy a gyűjtés teljesen legitim, mindemellett az IATSE (Színházi Alkalmazottak, Mozgóképtechnikusok, Művészek és Szövetséges Kézművesek Nemzetközi Szövetsége) vizsgálja a történteket.

Az értesülések szerint Haven kiterjedt testi sérüléseket szenvedett, amelyek közé tartozik a törött bordák, többszörös törések a nyakán és a hátán, egy összetört lapocka, átszúrt tüdő és egy koponyatörés, amely arcplasztikai műtétet igényel.

“Annyira hálásak és áldottak vagyunk, hogy szeretett barátunk még életben van, de a felépüléséhez vezető út kétségtelenül hosszú, nehéz és elképzelhetetlen kihívásokkal fog szembenézni” - olvasható a család közleményében.

A baleset április 20-án, szombaton történt a stúdió szerint egy akciójelenet közben a 2. egység csapatával. “Sajnos a jelenet nem a tervek szerint zajlott, és a stáb több tagja megsérült. Még mindig gyűjtjük a tényeket arról, hogy mi történt és miért, de mindenekelőtt gondolataink azokkal vannak, akik most lábadoznak” - nyilatkozta a stúdió vezetősége.

Mindemellett a New York Times birtokába került, a balesetről készült videón látható, hogy egy páncélozott teherautó rágurul a terepjáróra, és mindkét jármű teljesen felborul, mielőtt egyenesen landolna. A Deadline úgy tudja, hogy a balesetben a személyzet több tagja is megsérült, bár sérüléseik mértéke nem tisztázott. 

A témával kapcsolatban korábban ITT és ITT írtunk.