A Paddington Peruban forgatása a hírek szerint júliusban kezdődik. A két előző Paddington-film együttesen több mint 500 millió dollárt hozott a kasszáknál, és mindkettő BAFTA-jelölést kapott.

A Paddington 3 cselekményének részleteit egyelőre titok övezi, bár a forgatókönyvet Paul King írta, aki az első két filmet rendezte. Ezúttal egy új rendező veszi kezébe a különleges mackó szívhez szóló történetét, ő Dougal Wilson. 

Várhatóan a Paddingtont megszólaltató Ben Whishaw is visszatér a harmadik részre, és a hírek szerint a medve unokatestvérekből álló nagycsaládot is megismerhetik a rajongók.

Az első Paddington-film 2014-ben került a mozikba, és hat év telt el azóta, hogy 2017-ben a franchise második filmje, a Paddington 2 a mozikba került. A harmadik rész az első kettőt követi majd abban, hogy teljes egészében a Studiocanal finanszírozza, és a Heyday gyártja.

Sajnálatos módon Michael Bond, a Paddington-könyvek megalkotója 2017-ben, 91 éves korában elhunyt, miközben a második film készült. 

Michael Bond, a Paddington-könyvek szerzője valóban visszaküldte medvéjét a legsötétebb Peruba - 1964-ben, amikor Lucy nagynénje 100. születésnapjának megünneplésére utazott (ez az esemény a Paddington 2-ben is szerepelt).

Az első két filmben Hugh Bonneville és Sally Hawkins játszotta a kedves Mr. és Mrs. Brownt, akik gyermekeik boldogsága érdekében vállalták, hogy befogadják Paddingtont, miután a Paddington állomáson találtak rá egy cetlivel: "Kérem, vigyázzon erre a medvére".

Julie Walters a szorgalmas házvezetőnő, Mrs Bird, Jim Broadbent a különc régiségkereskedő Mr Gruber, Peter Capaldi pedig Brownék szimatoló szomszédját, Mr Curry-t alakította. Miután az első filmben Nicole Kidman jéghideg preparátorát, Millicent Clyde-ot búcsúztatták, a második filmben új A-listás színészeket láthattunk gonosztevőként.  

Hugh Grant csatlakozott a szereplőgárdához, hogy eljátssza az önimádó filmbálvány Phoenix Buchanant, aki Paddington vesztét akarja okozni. Az ír sztár, Brendan Gleeson szintén bekerült a filmbe, mint Knuckles McGinty, a hatalmas és félelmetes szakács a börtönben, ahol Paddington találta magát. 

Meglepő módon kilenc évbe telt, mire az első film elkészült, mert minden brit stúdió kihagyta a ziccert, mígnem a francia tulajdonú StudioCanal rávetette magát, és ennek megfelelően meg is hálálták a világsikert.

80 Paddington  (2014)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Paddington (Ben Whishaw) egy kis mackó a perui dzsungelből, aki brit neveltetésben részesült, ugyanis nagynénje, Lucy (Imelda Staunton) hajdanán találkozott egy angol felfedezővel.... több»