David Hayter forgatókönyvíró egy friss interjúban adott hangot izgatottságának azzal kapcsolatban, hogy Alan Cumming (galériánkban) nemrégiben az X-Men 2-t a „legmelegebb filmnek” nevezte, amelyen valaha is dolgozott. 

Cumming Nightcrawler karakterét formálta meg Bryan Singer 2003-as rendezésében, Hayter saját elmondása szerint pedig nagyon boldoggá tette őt a színész azzal, amit a filmről mondott. 

„Annyira örülök, hogy jól csináltuk meg. Ő a melegek jogainak ikonja. Ian McKellen is nagyon felismerte az allegóriát ebből a szempontból. Az X-Men nyitó részében a holokausztot mutattuk be, Magneto pedig Malcolm X-et parafrazálja a végén. Ez tényleg mindenkinek szól, aki valaha is kirekesztést érzett” – mondta Hayter a TMZ-nek adott interjúban.

„De a kamera mögött és a kamera előtt is számos olyan kulcsfontosságú alkotónk volt, akik melegek, így nyilvánvalóan ez az elem volt a fejünkben. Az, hogy ez átjött, és Alan számára teljesnek tűnt, személy szerint sokat jelentett számomra” – tette hozzá a forgatókönyvíró.

Cumming néhány héttel korábban, az Entertainment Weekly magazinnak adott interjúban fogalmazta meg a már fentebb említett kijelentéseit.

„Azt hiszem, bizonyos értelemben az ilyen típusú filmek tényleg segítenek az embereknek megérteni a queer közösséget, mivel művészi módon lehet vele foglalkozni, és mindenki kevésbé fél a fogalomtól” – mondta a színész.

83 X-Men 2.  (2003)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Az elnök sikertelen gyilkossági kísérlete után a gyanúsítottak listájának elejére Xavier professzor és pártfogoltjai kerülnek. Miközben megpróbálják felderíteni, ki lehet a... több»