James Gunn cáfolja az összeesküvés-elméletet Henry Cavill Supermanjével kapcsolatban

James Gunn cáfolta a rajongók összeesküvés-elméletét, miszerint a kezdetektől az volt a terve, hogy eltávolítsa Henry Cavill a DC Extended Universe-ből (DCEU).

Az új Superman-filmmel és a Peacemaker - Békeharcos második évadával kapcsolatos sűrű programja közepette Gunn a közösségi médiaplatformon, a Threads-en foglalkozott ezzel a pletykával. 

Tisztázta, hogy nem tervezte a DC vezetését vagy Cavill leváltását, amíg nem csatlakozott a DC Studioshoz Peter Safran társ-vezérigazgatóval.

"Nem egészen értem, hogy ez hogyan fér bele. Eltekintve attól a ténytől, hogy nem érdekelt a DC vezetése, amíg Peter úgy nem döntött, hogy velem együtt csinálja, hogy ő a vezetői dolgokkal foglalkozhasson és én a kreatívokra koncentrálhassak, amikor felvettek Superman megírására, mindig is egy új Superman-sztorinak szánták, szóval miért hazudtam volna az Öngyilkos osztag premierjén azt, hogy nem ezt terveztem (...)?. Hogyan van értelme ennek a bizonyos összeesküvés-elméletnek?" - tette fel a költői kérdést Gunn.

Miután Gunn és Safran átvette a DC stúdiót, bejelentették az univerzum rebootját, beleértve Superman újracastingolását (David Corenswet kapta a szerepet, lásd a cikkünk galériájában), amivel teljesen új alapokra helyezik a franchise-t.

Az új Superman várhatóan jövő nyáron debütál a mozikban.