Néha még az olyan nagyszerű színészek is képesek csúnyán mellényúlni egy-egy szereppel, mint Jeff Bridges. Ennek egyik legjobb példája a sztár 2014-es fantasyje, A hetedik fiú, amely mind a kritikusok, mind a nézők előtt elég csúnyán elhasalt annak idején. Most mégis előkerült és igazi sláger lett a Netflixen – legalábbis hazánkban.

A hetedik fiú egy tipikus fantasy mese, annak minden kötelező elemével. A sztori egy gonosz boszorkányról szól, akit évszázadokkal korábban Gregory mester egy csellel fogságba ejtett. Ám most a boszorka kiszabadul börtönéből és szörnyű bosszút forral. Gregory mesternek nincs más esélye, ki kell képeznie a saját utódját, hogy az felvegye a harcot a gonosszal. Az utód pedig nem más, mint a hetedik fiú hetedik fia…

A film valóban nem aratott osztatlan sikert, a fogadtatását nagyon jól mutatja, hogy a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól kőkemény 12 százalékot kapott, de a rajongók sem voltak sokkal engedékenyebbek vele: 34 százalékot kapott tőlük. Ehhez képest a Mafab olvasóinak egy picit kevésbé szőrös a szíve, itt jelenleg közel félezer szavazat alapján 57 százalékon áll. Pedig a film nem is akármilyen szereposztással bír: Jeff Bridges mellett láthatjuk benne Julianne Moore-t, Alicia Vikandert és Kit Haringtont is.

A hetedik fiú egy hete debütált a Netflix kínálatában, és ezzel valósággal újra felfedezték a hazai nézők. Bár arra nincs reális esélye, hogy a nézettségi lista élére ugorjon, a top tízes listára azért odafért. Jelenleg a hetedik és nyolcadik hely környékén mozog.