A Sicario - A bérgyilkos és a folytatása a Sicario 2 - A zsoldos nagyon érdekes thrillerek, amikről beszélni kell.

Az első, Denis Villeneuve rendezésében az egyik legjobb akcióthriller az utóbbi időkben, és tulajdonképpen bebetonozta Taylor Sheridan forgatókönyvírót, mint Hollywood egyik legnagyobb erejét a történetírásban.

A folytatásban Sheridan visszatért, de a rendező ezúttal Stefano Sollima volt. Ez a film nem kapott olyan jó fogadtatást. Közel sem olyan jó, mint az eredeti, de az akció és az alakítások még mindig kiemelkedőek.

A benne szereplő nevek - és persze a hosszú várakozás - miatt a Sicario 3 a következő évek egyik legjobban várt filmje.

Így alakulnak a dolgok a projekt körül jelenleg

A Collidernek adott interjúsorozatban Molly Smith és Trent Luckinbill producerek tájékoztattak minket a Sicario 3 projekt jelenlegi állásáról. És bár konkrétumokról nem beszéltek, úgy tűnik, hogy eléggé előrehaladott állapotban vannak, és nem csak a forgatókönyvvel kapcsolatban, hanem azzal is, hogy az eredeti szereplőgárda (Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio del Toro) érdeklődik a visszatérés iránt, valamint néhány magas rangú filmes is titokzatosan részt vesz a munkában. 

"Az az elképzelésünk, hogy újra összehozzuk a stábot Benicióval, Emilyvel és Josh-sal, és egy nagyszerű történetet mesélünk el" - mondta Smith - "Benicio, már csak azért is, mert a közelmúltban együtt dolgozott velünk, jelenleg talán a legközelebb áll ehhez. De folyamatosan tájékoztatjuk az összes tehetséget. Közel maradtak a projekthez."

"Ahogy Trent is mondta, a sztrájk egy kicsit lelassított minket az utolsó szakaszban, de szerintem mindenki nagyon izgatott. Mindenki úgymond ismeri a történet kereteit, és nagyon izgatott, hogy remélhetőleg hamarosan elkészüljön a forgatási tervezetünk." - nyilatkozta a producer.

Emily Blunt tényleg visszatér?

Feltételeznünk kell, hogy valami izgalmas dolog alakul a történet körül, ha Blunt készen áll a visszatérésre. Brolin és del Toro is részt vett A zsoldos című folytatásban, de ez az első említés arról, hogy Blunt vissza akar térni. De ha már készül a forgatókönyv, és a szereplők a visszatérésen gondolkodnak, akkor ki fog állni a kamera mögött? És ki írja valójában a forgatókönyvet? Ezt még mindig nem tudjuk. De Smith utal néhány izgalmas névre, akik "nagyszerű partnerként" dolgoznak a filmen.

Kik vesznek még részt a projekben?

"De azt még nem tudjuk, hogy ki fog rendezni. Minden az időzítésen múlik majd" - mondta Molly Smith, producer - "Nyilvánvalóan rengeteg nagyszerű partnerünk van, Taylor Sheridan-től Chris McQuarrie-ig mindenki benne lesz, de minden az időzítésen múlik, és azon, hogy mi illeszkedik mindenki időbeosztásához".

A filmrajongók McQuarrie említésének hallatán (aki az utóbbi időben térdig gázol a Mission: Impossible filmekben), azonnal elkezdték elképzelni őt rendezőként, de ez nem igazán tűnik lehetségesnek, hiszen az M:I franchise még mindig tart, és McQuarrie várhatóan hamarosan visszatér a nyolcadik film rendezésére. De talán társíróként? Vagy esetleg producerként még benne lehet a Sicario új részében?

Sheridan nyilván képes egy nap alatt megírni egy forgatókönyvet, így nem is olyan meglepő, hogy valamilyen módon részt vesz a munkában. Bár a producerek azt ugyanúgy nem voltak hajlandóak megerősíteni, hogy Sheridan mennyire vesz részt az új filmben.

"Nagyon elfoglalt, közel maradt hozzá, és nyilván lesz beleszólása is" - mondta Luckinbill - "Aztán már csak az a kérdés, hogy mikorra állunk össze az ütemtervekkel, és mindezek kapcsán elkezdünk valódi beszélgetéseket folytatni, hogy lássuk, ki az, aki elérhető, és ki akarja megcsinálni. Úgy gondolom, hogy mindenki, aki valaha is részt vett ebben a dologban, nagyon közel maradt hozzá, és rajongott érte. Szóval, csak haladunk előre, és meglátjuk, hogy mi és ki jön be végül."

Úgy tűnik tehát, hogy a Sicario 3 hamarosan elkészül és remélhetőleg méltó lesz a fenomenális eredeti filmhez.

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

A Sicario - A bérgyilkos című krimi főhőse egy fiatal és ambiciózus FBI ügynök, az emberrablási ügyekre specializálódott Kate Macer (Emily Blunt). Egy nyomozás során falba... több»