Ha van olyan sorozat, amelyre tökéletesen ráillik a bűnös élvezet jelző, akkor az a Halálos iramban széria. A franchise eddig összesen nyolc epizódot és idén egy mellékágat ért meg, de természetesen a Universal Pictures nem hagyja sokáig pihenni aranytojást tojó hatszáz lóerős tyúkocskáját. Jövő nyáron jön a Halálos iramban 9, amelyről most fontos részletet árult el a főhőst alakító Vin Diesel.

Nem, sajnos egyelőre nem a történetről esett szó, ezt továbbra is hétpecsétes titokként kezelik. Ehelyett az Instagram oldalán tette közzé, hogy a mozi első előzetesét 2020. januárjában fogják bemutatni. Hogy pontosan mikor? Nos, ezt majd december 18-án fogja a rajongók orrára kötni.

Egyelőre nagyon keveset tudni a széria kilencedik epizódjáról, így inkább csak találgatások vannak internetszerte. Ami viszont biztosra vehető, az a szereplőgárda egy része. Vin Diesel természetesen visszatér Dominic Toretto szerepében, mellőle pedig nem hiányozhat Letty, vagyis Michelle Rodriguez sem. Felbukkan majd Dom húga, a Jordana Brewster által alakított Mia is (ez azért érdekes, mert ugye az ő filmbéli párja, Brian már sajnos nem szerepelhet, így érdekes kérdés, hogy Miát miként írták bele a sztoriba). A csapat szokásos tagjai is visszatérnek: Ludacris mint Tej Parker, Tyrese Gibson mint Roman, illetve Nathalie Emmanuel mint Ramsey. Mellettük a nyolcadik rész után ismét szerepet kap a Charlize Theron által alakított Cipher is, de sokak nagy örömére Helen Mirren is, aki Magdalene Shaw-t játssza el újra. Ide kapcsolódva megjegyzendő, hogy az idei mellékág után jövőre sem Hobbs (Dwayne Johnson), sem pedig Shaw (Jason Statham) nem szerepel a Halálos iramban 9-ben. Lesz viszont helyettük John Cena, hogy még véletlenül se maradjon pankrátor nélkül a sorozat…