Szunnyadó vérebek

Szunnyadó vérebek

Sleeping Dogs

Egy volt gyilkossági nyomozó, miután alávetette magát az Alzheimer-kór legmodernebb kezelési protokolljának, újra megvizsgál egy évtizedes ügyet, amely egy főiskolai professzor brutális meggyilkolásával kapcsolatos – és olyan, mintha most először nyomozna az… Több

Rendező: Adam Cooper
Forgatókönyvíró: Adam Cooper, Bill Collage, E.O. Chirovici
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália
Premier (HU): 2024.04.18. | Telekom TVGO (2024.06.02.) | Max (2024.11.15.)
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Thomas M. Wright
Marton Csokas
Karen Gillan

2025.01.02 mirrorimage

Nehezen tudtam eldönteni, hogy 3 vagy 4 csillagot adjak-e. Végül azért lett 4, mert annyira gyenge a mezőny. Mindenki jól játszik benne, ez a része teljesen rendben van. A történet sem rossz, de annak ellenére, hogy néhány információt szándékosan rej... Több

2024.11.17 Majorkas

A vérebek hallgatnak

Egyszer nézős, majdnem tucatkrimi, de csak majdnem. A főszereplő súlyával semmi gond nincsen, de nem ez lett a legjobb filmje. Lassan indít, érdekes előzményekkel, középszerű játékkal, sok flashbackkel és narrációval, majd a felénél kezdjük megérteni, és ezután következetessé válik, de annyira nem unalmas. A nagy dobás a vége, az utolsó 10 perc, miután azt hitted, hogy tényleg vége. 6,5/10.

2024.06.24 Ahoj poplacsek

5/10 – Szunnyadó verebek

Hát, hűha, vegyesek az érzéseim. Russell Crowe új kövér öregember karaktere nálam már leülepedett, szívesen fogadom és nézem Mr. Gladiátort ebben az újfajta, eltérő kiterjedésében is, a maga nyugis, energiatakarékos temperamentumával. A film kiindulópontja ötletes volt, mégpedig hogy az egykori nyomozó Alzheimerben szenved, és totál elvesztette egy korábbi ügyének emlékeit, de egy siralomházban lévő elítélt kedvéért újra nekilát a munkának. Közben megbütykölik annyira a fejét, hogy már nincs adatvesztés, úgyhogy mehet a megismételt nyomozás. Ezen a ponton el is könyveltem magamban, hogy egy tipikus perújrafelvételi krimit fogok látni, aztán a végén jól szanaszét csavarták. Hát, nem számítottam erre a befejezésre, meg kell hagyni, de a fordulat kivitelezése a film egészéhez képest alacsony színvonalúra sikerült, rossz kidolgozottsággal. Nem tudom, hogy a filmtekercs fogyott el, és össze kellett csapni a befejezést, vagy nem hittek benne, hogy a nézők kibírnának még plusz tíz perc játékidőt? Azért egyszer el lehetett rajta lötyögni.

2024.11.16 SaSa

A mai filmekhez viszonyítva 4

Mostanában olyan filmeket készítenek, ami semmiről nem szól, telepakolják látványelemekkel, effektekkel, minden CGI... Ilyen környezetben ez a film kifejezetten élvezhető volt. Van legalább valami történet, valami rejtély... Russell Crowe valamikori fénye nagyon megkopott. Hol van már a Gladiátor alakítása... Nagyon látványosan megöregedett és csúnyán elhízott sajnos. Persze az alakított karakterhez simán jó ez a külső. A sztori kiszámítható amúgy elég korán. 20 évvel ezelőtti jó filmekhez viszonyítanám, akkor csak átlagos lenne. De a mai amerikai filmek között ez egészen jónak számít.

A film 24 613 376 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 10 471 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Russell Crowe és Tommy Flannigan korábban már szerepeltek együtt a 2000-ben megjelent Gladiátorban.Szerző: csd