87 Az Ír  (2019)

Hatalmas figyelem kísérte az elmúlt hetekben Martin Scorsese legújabb filmjét, Az Írt, amely nemrég vált elérhetővé a Netflixen.

De emlékszik még valaki a rendező korábbi nagy várományosnak számító produkciójára, a Bakelitre? Annak ellenére, hogy a széria Scorsese nevéhez híven irtó hangulatosnak ígérkezett, bizony hamar elkaszálta az HBO.

A sztori az 1970-es évek New Yorkjában játszódik, amelyben Bobby Cannavale, egy lemezkiadó kábítószerekkel átfűtött sorsát követhetjük nyomon. Scorsese tagadhatatlanul a hetvenes évek zenei szcénájának nagy szerelmese, hiszen korábban Bob Dylanről készített dokut, illetve a Rollin Stones-ról is forgatott egy koncertfilmet.

A Variety magazin legfrissebb értesülései szerint pedig a rendező a jövőben újra belemerülhet ebbe a világba, és keresztülviheti mindazt, amit mondjuk a Bakelitban végül nem tudott megcsinálni, hiszen a tervek szerint a következő projekt újra egy dokumentumfilm lesz majd, amely a hetvenes évek zenekiadói világát tárja majd fel.

A hírek szerint Scorsese már alá is írt egy szerződést az Imagine Entertainmenttel. Ami pedig a filmet illet, egész biztosan izgalmas produkciót kapnak majd a rajongók, amelyben valószínűleg punk, hip-hop és a disco is találkozik.

Addig is azonban mindenképp érdemes megnézni Az Írt, hiszen hosszú évek után Scorsesenek sikerült egy filmben együtt szerepeltetnie Al Pacinot és Robert De Nirot, ha eddig nem sikerült rá alkalmat találni, a fenti előzetes garantáltan meghozza a kedvet.